Fietsvandaal bezorgt man (22) ernstig hoofdletsel

Een 22-jarige man uit Maarssen raakte in de zomer van 2019 zwaargewond toen hij in Utrecht hard tegen het hoofd werd geslagen. Het gebeurde op de Hollandse Toren, direct achter TivoliVredenburg. De dader ging er samen met een andere man te voet vandoor.

update
teaser-date

10-12-2019 20:02

De 20 binnengekomen tips gingen met name over de auto. Herkent u de dader? Geef het alstublieft door.

Hollandse Toren

-reconstructie- Preloader
-reconstructie-
-reconstructie- Preloader

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juli was de man samen met zijn broer uitgeweest in Club Poema in het centrum van Utrecht. Rond 03.45 uur liepen ze richting het Centraal Station om daar de nachtbus naar Maarssen te pakken. Onderweg, op de Hollandse Toren, waren ze getuige van een nogal agressief tafereel.

Bewusteloos

Ze zagen hoe een jonge man wild op een fiets stond te stampen. De oudste van de twee broers sprak hem hierop aan. De vandaal rende achter de broers aan en gaf de oudste eerst een duw.
Daarna, na een korte woordenwisseling, sloeg hij hem hard tegen zijn hoofd. De 22-jarige man uit Maarssen viel bewusteloos op de grond.

Signalement Utrecht Preloader
Signalement Utrecht Preloader

Verdachte van mishandeling

  • Jonge, blanke man
  • lichtblond, wat langer haar dat hij naar achteren droeg
  • wit t-shirt, lichtblauwe jas, witte gympen
  • spreekt Nederlands zonder accent.

Eerder die zomernacht was de dader, met een tweede man, in het centrum van Utrecht uit een rode auto gestapt. Laat het weten als u informatie heeft over die auto of wie er in reden in die nacht van 21 op 22 juli 2019.

Bloedprop

Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een zware hersenschudding, meerdere kaakbreuken, een afgebroken voortand en diverse kneuzingen.
Het meest acute letsel was een bloedprop, waaraan hij direct moest worden geopereerd. Die operatie is succesvol verlopen en het lijkt erop dat het slachtoffer aan de klap geen blijvende schade overhoudt.

Mogelijke getuige mishandeling Utrecht Preloader
Mogelijke getuige mishandeling Utrecht
Mogelijke getuige mishandeling Utrecht Preloader

Mogelijke getuigen

Rond het tijdstip van de mishandeling liepen meerdere mensen over de Hollandse Toren, onder wie de man op de foto hierboven. Was u daar rond 03.45 uur die nacht en heeft u de dader gezien of weet u wie hij kan zijn, neem alstublieft contact op.

Help de politie

  • Wie is de dader?
  • Wie weet iets over de rode auto of de inzittenden ervan? 
  • Wie heeft iets gezien van het incident en/of van de dader?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via onderstaande link kunt u het slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar