Tweetal op scooter rijdt door na ernstig ongeval

Een Koningsdag om nooit te vergeten, maar helaas in zeer negatieve zin. Het geldt voor een 36-jarige wielrenner uit Eersel. Hij werd in de Utrechtse wijk Overvecht aangereden door een scooter, sloeg over de kop en raakte ernstig gewond. De twee jonge mannen op de scooter gingen ervandoor zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

De 36-jarige man maakte die middag van 27 april 2020 met een vriend een fietstocht. Kort na 18.00 uur bereikten ze de Moldaudreef, waar ze in de richting reden van de rotonde met de Moezeldreef. Dicht bij de splitsing met de Peetersdreef ging het mis.

Over de kop geslagen

Moldaudreef t.h.v. Peetersdreef Preloader
Moldaudreef t.h.v. Peetersdreef
Moldaudreef t.h.v. Peetersdreef Preloader

Van achter de wielrenners kwam een scooter aangereden met daarop twee jonge mannen. Die toeterden en raasden voorbij, voordat de wielrenners daarop konden anticiperen. Het scooterduo raakte de 36-jarige man uit Eersel, die over de kop sloeg en lelijk ten val kwam.
Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij had meerdere breuken in een sleutelbeen, een aantal gebroken ribben, een longkneuzing en in een schouder waren er pezen en spieren afgescheurd.

Moezeldreef

De twee jongens op de scooter zijn niet gestopt. Ze reden met hoge snelheid door en gingen rechtsaf op de rotonde, de Moezeldreef op in de richting van winkelcentrum Overvecht.

Rotonde Moezeldreef waar scooter rechtsaf ging Preloader
Rotonde Moezeldreef waar scooter rechtsaf ging
Rotonde Moezeldreef waar scooter rechtsaf ging Preloader

Kenmerken

Volgens getuigen zijn beide verdachten tussen 16 en 25 jaar oud, hebben zij een licht getinte huidskleur en droegen ze allebei geen helm. De bestuurder zou donkere kleding aan hebben gehad en een vlassig snorretje hebben. Zijn bijrijder had waarschijnlijk een donkere capuchontrui aan.
Wat verder opviel, is dat de donkerkleurige scooter veel beschadigingen had. Zegt de combinatie van kenmerken u iets en vermoedt u wie de twee jonge mannen kunnen zijn, meld het alstublieft.

Help de politie

Wie weet of vermoedt wie de twee jonge mannen zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via onderstaande link kunt u de 36-jarige man uit Eersel een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar