Man (55) ernstig mishandeld door groep jongeren

Een 55-jarige man werd op vrijdag 14 augustus rond 23.50 uur door enkele jongeren mishandeld op Plein 1944 in Nijmegen. De daders lieten het slachtoffer gewond en bewusteloos.

Die avond daagden enkele jongens – afkomstig uit een groep van circa twintig jongeren – de man uit. Nadat de man de jongens negeerde, provoceerden ze hem een tweede keer.

update
teaser-date

08-09-2020 20:41

Dankzij maar liefst 20 reacties is het onderzoek in volle gang, bedankt!

Roerloos op de grond

Het slachtoffer ging vervolgens verhaal halen bij de groep, wat volledig uit de hand liep. Ze sloegen hem neer en bleven de man mishandelen terwijl hij op de grond lag; zelfs toen hij buiten bewustzijn raakte.
Uiteindelijk ging de groep ervandoor, waarbij de de man hulpeloos achterlieten.

Omstander filmt verdachten

Een omstander heeft na het incident het groepje jongeren gefilmd. Op de beelden zijn twee wegrijdende scooters te zien, iemand op een fiets en een jongen die te voet wegvlucht. Een getuige heeft bovendien het kenteken gezien van één van die scooters. Dit betreft een Piaggio Vespa Sprint, het kenteken begint met DTR. 

Soortgelijke scooter en deel van kenteken Preloader
Soortgelijke scooter en deel van kenteken
Soortgelijke scooter en deel van kenteken Preloader

Ze vluchtten vanaf Plein 1944 in de richting van de Kentucky Fried Chicken. Een deel van de groep ging daarna de Doddendaal in, de rest vluchtte verder via de Bloemerstraat. 

Grote groep

De politie hoopt dat iemand de groep jongeren die vrijdagavond in het centrum van Nijmegen is tegengekomen. Wellicht hebben ze ook andere mensen uitgedaagd. Het gaat om een groep van zo’n twintig jongeren, onder wie een aantal meisjes. Hun leeftijd varieert van 15 tot 20 jaar. Er zaten jongeren met een lichte huidskleur bij en met een getinte huidskleur.

Help de politie

Heeft u informatie over de jongeren die betrokken zijn bij de mishandeling? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via onderstaande link kunt u het 55-jarige slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar