Man thuis opgewacht en met geweld overvallen

Een 41-jarige inwoner van Ridderkerk werd bij zijn eigen voordeur aangevallen en met een vuurwapen bedreigd en geslagen. De twee daders wilden het horloge van de man hebben die woensdagavond 8 december 2022.

Behalve voor het slachtoffer zelf was het incident bijzonder ingrijpend voor zijn gezin. Zijn vrouw en zoontje hoorden hem schreeuwen en even later klonk er een schot. Het vuurwapen was afgegaan en het slachtoffer werd ermee op het hoofd geslagen.

Deurbelcamera

De daders moeten de 41-jarige man hebben opgewacht vlak bij de woning aan de Merel. Zodra hij aankwam en uit zijn auto stapte besprongen ze hem. Dankzij de deurbelcamera van het slachtoffer zijn er beelden van het tweetal én is er een stem te horen.
Ze hadden bivakmutsen op, maar hopelijk herkent iemand toch iets aan hen. Het slachtoffer denkt dat beide daders vrij jong zijn; waarschijnlijk niet ouder dan 25. Ze hebben een lichte of licht getinte huidskleur en spraken straattaal.

Blauwe scooter

Een getuige heeft een kwartier voor de overval zo’n tweehonderd meter verderop een blauwe scooter zien staan. Die was mogelijk van het merk Gilera en er zat geen kentekenplaatje op.
Dezelfde getuige zag direct ná het incident twee mannen op die scooter wegrijden. Dat kunnen de daders zijn geweest. Ze reden met hoge snelheid over de De Genestetstraat in de richting van de Klooslaan.

Horloge verkocht

Het is de overvallers overigens niet gelukt om buit te maken waarvoor ze waren gekomen. Het slachtoffer heeft het horloge inmiddels verkocht, want hij vindt het het niet waard om er met zijn gezin voor in angst te leven of altijd op hun hoede te moeten zijn.

De Merel in Ridderkerk Preloader
De Merel in Ridderkerk
De Merel in Ridderkerk Preloader

Help de politie

  • Wie kan meer vertellen over (een van) de daders?
  • Wie heeft hen gezien die avond van 8 december in de omgeving van de Merel in Ridderkerk, mogelijk in combinatie met een blauwe scooter?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar