Opsporing Verzocht Preloader
alert

De politie is dringend op zoek naar TBS’er Henk Ernst (61). Hij is voor het laatst gezien op maandag 27 juli op de Coolsingel in Rotterdam. Als u Henk Ernst heeft gezien of weet waar hij verblijft, benader hem dan niet zelf, maar neem direct contact op met de politie.

double-arrow

Mehmet Kilicsoy (49) op straat doodgeschoten

De 49-jarige Mehmet Kilicsoy uit Nijmegen werd op maandagochtend 6 juli 2020 neergeschoten op straat in Beuningen. De daders reden eerst in een witte Volkswagen Transporter en zijn vermoedelijk overgestapt in een zwarte Renault Megane.

Op camerabeelden is te zien dat het slachtoffer vanuit de VW-bus in de gaten werd gehouden. Zelf reed de man in een Volkswagen Passat.

Volkswagen Transporter Preloader
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter Preloader

Nadat hij had geparkeerd op de Burgemeester Geradtslaan, kwamen rond 08.30 uur twee mannen met gezichtsbedekking op hem af. Ze openden het vuur op Kilicsoy, waarna ze er met de Transporter vandoor gingen. Het 49-jarige slachtoffer overleed even later aan zijn verwondingen.

Renault Megane

De witte bestelbus werd later die ochtend teruggevonden, zo’n zeven kilometer verderop in de plaats Winssen. Uit onderzoek van de beelden blijkt dat al in Beuningen een zwarte Renault Megane bij de Transporter in de buurt bleef rijden.

Renault Megane Preloader
Renault Megane
Renault Megane Preloader

Waarschijnlijk werd die auto bestuurd door een handlanger. De politie denkt dat de daders mogelijk vanaf Winssen verder zijn gevlucht in de zwarte Megane.

In de nacht van 6 op 7 juli werd de auto in Zaanstad in brand gestoken achtergelaten.

Valse kentekenplaten

Beide voertuigen waren gestolen en van valse kentekenplaten voorzien. In de nacht van zondag 21 juni op dinsdag 22 juni werd de witte Volkswagen Transporter weggenomen vanaf de Nassaukade in Amsterdam. Op 6 juli in Beuningen en Winssen zat er het kenteken 69-VVG-1 op.

  • pointer Heeft u tussen 21 juni en 6 juli de Transporter gezien en/of weet u iets over wie er gebruik van heeft of hebben gemaakt, neem alstublieft contact op met de politie.

De Renault Megane is tussen 28 en 30 juni gestolen in het Zuid-Hollandse De Lier, vanaf de Leeuweriklaan. Toen de auto brandend werd aangetroffen in Zaanstad, had deze kentekenplaten met de combinatie 63-XKX-3.

  • pointer Weet u waar de zwarte Megane in de week tot aan 6 juli is geweest en/of wie er mogelijk in heeft gereden, geef het alstublieft door.

Motief nog onbekend

De politie ontvangt graag informatie van mensen die meer weten. Had Mehmet Kilicsoy met iemand problemen? Niemand in zijn omgeving kan zich dat voorstellen, maar wat kan er hebben gespeeld? Ieder beetje informatie over een mogelijke aanleiding en/of over wie achter de moord zit(ten), is zeer welkom.
U kunt uw melding ook anoniem doen of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen. Uw persoonlijke gegevens komen dan niet in het onderzoeksdossier.

Deel uw informatie

  • Wie weet wie tussen 21 juni en 6 juli beschikte(n) over de gestolen, witte VW Transporter?
  • Wie weet wie tussen 28 juni en 6 juli gebruikmaakte(n) van de gestolen, zwarte Renault Megane?
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor de moord op het 49-jarige slachtoffer?
  • Wie weet of vermoedt iets over de daders en/of hun mogelijke opdrachtgever(s)?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Het slachtoffer laat onder anderen drie kinderen achter. Om de nabestaanden van Mehmet Kilicsoy een bericht te sturen, kunt u onderstaande link gebruiken.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar