Straatrover dreigt met kapotte wijnfles

Een straatrover in Nijmegen heeft op zondagochtend 3 januari een 22-jarige voorbijganger met een gebroken wijnfles bedreigd. Op beelden is vastgelegd hoe de verdachte eerder in het centrum achter zijn slachtoffer aanging.

update
teaser-date

08-06-2021 21:09

Sinds de uitzending zijn er twee tips binnengekomen over deze man. Bedankt voor het meedenken! Meer informatie blijft welkom.

Achtervolgd

De verdachte hing die ochtend rond bij de Molenstraat. Rond 09.45 uur sprak hij het latere slachtoffer in het Engels aan en vroeg hij hem naar het tijdstip. Nadat het slachtoffer op zijn telefoon de tijd had laten zien, is de verdachte ongemerkt achter hem aangelopen.

foto fles Preloader
 
foto fles Preloader

Gebroken wijnfles

Toen het slachtoffer een sigaretje ging roken bij de onderdoorgang tussen de Broerstraat en het Kerkegasje, stond de man opeens voor hem met een gebroken wijnfles.
Bij het ontwijken van het glas viel hij op de grond. De 22-jarige man wist met schopbewegingen zijn belager op afstand te houden en kon daardoor uiteindelijk wegkomen. 

Verdachte Preloader
Verdachte Preloader

Verdachte

De verdachte is een lichtgetinte man. Hij werd zo’n dertig jaar oud geschat, was vrij slank en lijkt zo’n 1.70m lang. Hij sprak Engels.

Die ochtend heeft hij uiteindelijk een zwarte rugzak en een zwarte Huawai P20 buitgemaakt. Deze telefoon had een doorzichtig hoesje en meerdere barsten in het scherm.

Mogelijk vaker gezien

De man naar wie de politie op zoek is, hing al langer rond bij de Molenstraat. Mogelijk is hij daar vaker of door meer mensen gezien; hij vroeg o.a. een andere voorbijganger nog om een vuurtje.

Help de politie

Weet u wie de verdachte is of waar de politie hem kan vinden? Neem alstublieft contact op. Ook als u door hem bent aangesproken of als u hem elders heeft gezien, hoort de politie dat graag.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar