Mogelijke verdachten op beeld van explosie bij woning

In het onderzoek naar de ontploffing bij een woning aan de straat Gerritsland in Hoorn maakt de politie camerabeelden openbaar van twee mogelijke verdachten die erbij betrokken kunnen zijn geweest. De explosie in de nacht van 30 november op 1 december 2020 richtte een enorme ravage aan, maar er raakte gelukkig niemand gewond.

Twee personen zijn gefilmd die die bewuste nacht door de buurt van de getroffen woning liepen. Het is niet zeker dat zij met de explosie te maken hebben, maar de politie wil daarover graag uitsluitsel en zou dus graag willen weten wie zij zijn en met hen spreken.

Motief nog onduidelijk

Er doen verschillende verhalen de ronde over de toedracht van de aanslag. Eén daarvan is dat het zou gaan om een vete tussen motorbendes, maar voor dat scenario heeft de politie in het onderzoek geen informatie gevonden.

Met deze mogelijke verdachten komt de politie graag in contact Preloader
Met deze mogelijke verdachten komt de politie graag in contact
Met deze mogelijke verdachten komt de politie graag in contact Preloader

Uw informatie over een mogelijk motief is bijzonder welkom, net als een mogelijke herkenning van de personen op de camerabeelden.
De twee personen zijn op beeld vastgelegd bij het oversteken van het Kerkplein naar de Nieuwstraat en iets later toen ze door het Gerritsland liepen. Ook op het Grote Oost kwamen ze in beeld. Meld het alstublieft als u weet wie zij zijn; dat mag desgewenst ook anoniem.

Help de politie

  • Wie weet iets over het motief voor de explosie bij de woning aan het Gerritsland en/of mogelijk wie erbij betrokken was of waren?
  • Wie herkent (een van) de personen op de bewakingsbeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Om de getroffen bewoners een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar