Moord op Bas Vijzelaar, politie zoekt passanten

Het lichaam van de 33-jarige Bas Vijzelaar werd zaterdagavond 14 maart 2020 aangetroffen in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen. Vijzelaar is door geweld om het leven gekomen. In het onderzoek rond zijn dood, doet de politie een dringend beroep op passanten en bekenden.

update
teaser-date

24-03-2020 21:21

Het rechercheteam wil iedereen bedanken voor de binnengekomen tips; bijna dertig! Het onderzoek is in volle gang. Heeft u informatie over deze zaak? Geef het door! 

Die zaterdagochtend zag een voorbijganger bloed, glas en een mobiele telefoon liggen op de Kanaaldijk Oost. Met behulp van een sonarboot en duikers heeft de politie Vijzelaars auto en lichaam onder het wateroppervlak aangetroffen.

Afspraak met onbekende

Bas Vijzelaar woonde samen met zijn partner in Zandvoort. Hij werkte voor een bedrijf dat handelt in exclusieve horloges. Voorafgaand aan zijn dood had hij vermoedelijk een afspraak met iemand van wie hij horloges zou kopen. Met wie en waar is onbekend. Het is ook onduidelijk waar hij om het leven is gebracht.

Dringend beroep op passanten

Vijzelaars auto is een zwarte Mercedes Benz S320CDI met het kenteken 1-XRH-32. De auto is iets ten zuiden van de Breukelerbrug, ter hoogte van Nyenrode, in het water beland.

De politie doet een dringend beroep op mensen die denken dat ze Bas Vijzelaar – eventueel in gezelschap – of de Mercedes hebben gezien tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagochtend 10.00 uur. 

Schippers

Ook als u een schipper bent, bijvoorbeeld uit de beroepsvaart, die in dat tijdvak langs de bewuste plek is gevaren; neem alstublieft contact op. U bent mogelijk een belangrijke getuige.

Achtergrondinformatie

Om meer duidelijkheid te krijgen over het leven van Bas Vijzelaar, roept de politie ook bekenden van hem op zich te melden. Weet u meer over Vijzelaar, met wie hij mogelijk een conflict had, of waarmee hij zich bezighield? Of weet u meer over de bewuste afspraak? Neem contact op, dit kan ook vertrouwelijk via het Team Nationale Inlichtingen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

U kunt de nabestaanden van Bas Vijzelaar via onderstaande link een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar