Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Onderzoek naar dood Mike Venema in 2018

Op Curaçao kwam de toen 53-jarige Mike Venema in september 2018 niet opdagen voor een werkafspraak. Dat was niks voor hem. Na twee dagen werd dan ook al aangifte van zijn vermissing gedaan. Ruim negen maanden later pas werd, in zijn auto, Venema’s lichaam gevonden in zee bij het gebied Shut.

Theoretisch kan Mike Venema zijn verongelukt of kan hij zelfmoord hebben gepleegd. De politie heeft echter redenen om ervan uit te gaan dat het meest logische scenario is dat de Nederlander slachtoffer van een misdrijf is geworden.

Anasaweg en Jan Sofat

Venema, geboren en getogen in Heemskerk, vertrok in 2009 naar Curaçao. Hij was over het algemeen goed van vertrouwen – volgens sommigen op het naïeve af – en werkte op het eiland als onder andere loodgieter en klusjesman. Ook zat hij in de appartementenverhuur. 
Het appartement waar hij zelf woonde, aan de Anasaweg in Willemstad, moest Venema in de zomer van 2018 tijdelijk verlaten wegens onderhoud aan het gebouw. Ten tijde van zijn verdwijning verbleef hij daarom op het resort Jan Sofat.

Oproep politie

Wie weet meer over de dood van Mike Venema? De politie tast na vijf jaar helaas nog in het duister. Daarom doet zij een oproep aan mogelijke getuigen en andere mensen die over informatie beschikken die het onderzoek verder zou kunnen helpen.
Woonde of verbleef u in september 2018 of net daarvoor op Curaçao en kende u Mike Venema of is u iets ter ore gekomen over zijn lot? Weet of vermoedt u mogelijk iets over een conflict dat hij kan hebben gehad? Heeft u informatie over Venema’s leven of activiteiten die hij ondernam of weet u iets over de plekken waar hij verbleef of waar hij in zijn auto is teruggevonden? Neem dan alstublieft contact op met de politie; dat kan uiteraard ook vertrouwelijk via het Team Nationale Inlichtingen.

Ford pick-up

Het is mogelijk dat Mike Venema destijds de indruk wekte dat hij er warmpjes bij zat. De politie sluit niet uit dat dat een rol kan hebben gespeeld bij wat hem is overkomen. Het slachtoffer mocht graag de bloemetjes buiten zetten en droeg een imitatie-Rolex die misschien iemand op het verkeerde been heeft gezet.
De auto waar Venema in reed en waarin hij uiteindelijk zou worden aangetroffen was een pick-uptruck: een Ford Raptor. Het gebied Shut waar die te water ging, behoort tot het nabijgelegen vliegveld en was in de bewuste periode afgesloten voor publiek; niet bepaald een plek om ‘per ongeluk’ terecht te komen.

Mike Venema bij zijn Ford Raptor Preloader
Mike Venema bij zijn Ford Raptor
Mike Venema bij zijn Ford Raptor Preloader

Deel uw informatie

  • Wat kan Mike Venema in september 2018 zijn overkomen?
  • Wie was of waren mogelijk betrokken bij de dood van Mike Venema?
  • Wat kan het motief zijn geweest om Venema iets aan te doen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar