Onderzoek naar vermiste Rachid Zaoudi

Beloning € 15.000

Bijna zeven jaar geleden, op 5 december 2013, verdween de toen 36-jarige Rachid Zaoudi. Sindsdien probeert zijn familie erachter te komen waar hij is en wat er met hem is gebeurd. 

update
teaser-date

06-10-2020 22:23

Na de uitzending namen er negen mensen contact op met de politie. Bedankt hiervoor! Meer informatie blijft welkom.

Rachid Zaoudi groeide op in Zwolle, maar verhuisde als jongvolwassene naar Amsterdam. Hij woonde aan het Olof Palmeplein in Amsterdam-Noord en verhuurde een deel van zijn woning aan een kennis. 
Rachids familie kreeg in de maanden voor zijn verdwijning aanwijzingen dat hij financiële problemen had. Mogelijk zijn die problemen aanleiding geweest voor zijn verdwijning.

Drugs

Rachid runde van 2008 tot 2010 een tapasrestaurant aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Na het faillissement daarvan probeerde hij op andere manieren zijn geld te verdienen. Zo zou hij samen met een klusjesman ruimtes gereedmaken voor het runnen van wietplantages. Er zijn ook aanwijzingen dat hij zich bezighield met het transport van hasj van Marokko naar Nederland.

Verjaardag moeder

Rachid Zaoudi Preloader
Rachid Zaoudi
Rachid Zaoudi Preloader

Op de dag van zijn verdwijning heeft Rachid nog contact gehad met zijn ernstig zieke moeder om haar te feliciteren met haar verjaardag. Daarbij heeft hij aangegeven dat hij haar twee dagen later zou bezoeken in het ziekenhuis. Hij is echter nooit komen opdagen. Rachids moeder is in 2014 overleden zonder te weten wat er met haar zoon is gebeurd.

Voor mijn moeder was het verlies van Rachid ondraaglijk”

Broer van Rachid Zaoudi

Laatste levensteken 

Volgens zijn huisgenoot is Rachid die 5 december 2013 samen met de klusjesman van huis vertrokken. De klusjesman heeft aangegeven dat hij Rachid heeft afgezet bij café Happy2 aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West.
Rachids telefoon is om 22.38 uur voor het laatst aangestraald bij een zendmast aan de Hendrik Walaardt Sacréstraat op Schiphol, vlakbij Badhoevedorp. Mogelijk is er in die omgeving iets gebeurd dat hem fataal is geworden.

Rachids zilvergrijze BMW Preloader
Rachids zilvergrijze BMW
Rachids zilvergrijze BMW Preloader

BMW

Rachid reed destijds in een zilvergrijze BMW. In het weekend na zijn verdwijning stond die auto volgens Rachids huisgenoot niet op de parkeerplaats aan het Olof Palmeplein in Amsterdam-Noord. Op maandag 9 december stond de BMW er opeens toch weer.

Help het onderzoek verder

Ieder klein detail kan van groot belang zijn. Heeft u mogelijk informatie over de vermissing van Rachid Zaoudi? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via onderstaande link kunt u Rachids familie een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar