Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Overleden baby aangetroffen bij eilandje in de Lek

Beloning € 10.000

In het water nabij de Schuwacht in Lekkerkerk is op vrijdag 3 maart 2023 een overleden baby aangetroffen in een plastic zak. Wie de ouders van het kleine meisje zijn en wie haar in het water heeft achtergelaten, is nog niet duidelijk.

Sinds de melding die middag rond 13.00 uur binnenkwam is de politie met een groot team op zoek naar met name de moeder van het kindje. Zo is er uitgebreid buurt- en sporenonderzoek verricht en is er met een groot aantal mogelijke getuigen gesproken.

Schuwacht ter hoogte van de vindplek Preloader
Schuwacht ter hoogte van de vindplek
Schuwacht ter hoogte van de vindplek Preloader

Mogelijke stroming

Het meisje is achtergelaten in een donkergrijze plastic zak. De precieze plek waar die op 3 maart werd gevonden, is in een zijarm van de Lek; bij het eilandje daar, vlak bij de dijk tussen Lekkerkerk en Krimpen. Die dijk heet de Schuwacht.

De plastic zak dreef overigens op het moment van aantreffen. Het is mogelijk dat die ergens stroomopwaarts in de Lek is gelegd en door het water is meegevoerd. Dat kan, zo leert het politieonderzoek, tot een aantal weken voor het aantreffen zijn gebeurd. Neem alstublieft contact op als u de plastic zak, ergens heeft zien liggen of drijven.

Politieonderzoek vrijdag 3 maart 2023 Preloader
Politieonderzoek vrijdag 3 maart 2023
Politieonderzoek vrijdag 3 maart 2023 Preloader

Opgevallen in omgeving?

Uit onderzoek blijkt dat het meisje is geboren na een voldragen zwangerschap. Mogelijk is het iemand in de omgeving van de moeder opgevallen dat zij zonder logische verklaring geen baby heeft. De politie gaat zeer zorgvuldig om met tips waarin bijvoorbeeld een naam of adres wordt genoemd.
Het achterlaten van het kindje hoeft niet de keuze van de moeder te zijn geweest. Er is in het leven van de vrouw echter hoe dan ook iets vreselijk misgegaan. De politie wil haar in eerste instantie vooral vinden om er zeker van te zijn dat zij de juiste zorg krijgt.

update
teaser-date

21-03-2023 19:30

De gemeente Krimpenerwaard heeft het meisje een waardig afscheid en laatste rustplaats gegeven op de algemene begraafplaats in Lekkerkerk. Zij heeft daarbij de naam Mirjam gekregen – naar de zuster van Mozes, die in het bijbelverhaal in een rieten mand werd gevonden

Polderdichter Jorris Hoste schreef voor haar het gedicht Meisje van de Lek.

Gedicht voor de onbekende baby Preloader
Gedicht voor de onbekende baby
Gedicht voor de onbekende baby Preloader

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt iets over de moeder van het gevonden kindje?
  • Wie heeft gezien dat iemand ergens in de Lek een donkergrijze plastic zak achterliet, op of kort voor vrijdag 3 maart?
  • Wie beschikt over andere informatie of mogelijk camerabeelden die in dit onderzoek van belang zou(den) kunnen zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar