Overvallers mishandelen en bestelen 66-jarige bewoner

In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 oktober 2019 werd een 66-jarige man overvallen in zijn woning aan de Oosterhamriklaan in Groningen. De daders maakten geld buit door geweld te gebruiken.

update
teaser-date

03-03-2020 20:28

Sinds de uitzending zijn er 9 tips binnengekomen over de twee daders, bedankt!

De man was een jaar eerder het slachtoffer geworden van een verkeersongeluk. Van het geld dat hij als schadevergoeding ontving, wilde hij een tweedehands auto kopen. Daarom had hij een aanzienlijk geldbedrag in huis, wat bij de overval helaas is buitgemaakt. Mogelijk is informatie over het slachtoffer bij de verkeerde personen terecht gekomen.

Woningoverval Groningen Preloader
-reconstructie-
Woningoverval Groningen Preloader

“Anders steken we jou”

De twee overvallers belden rond 02.30 uur aan bij de woning. Het slachtoffer dacht dat het zijn buren waren, waardoor hij nietsvermoedend de deur opende. Direct stormden de twee overvallers zijn woning binnen, sloegen hem en dwongen hem op de grond te liggen. Ze bedreigden de man met een mes en spraken de intimiderende woorden: “Anders steken we jou.”

Vlucht via Arubastraat Preloader
-reconstructie-
Vlucht via Arubastraat Preloader

Antilliaans accent

Nadat ze de gehele woning hadden doorzocht, renden de mannen weg via de Arubastraat. Volgens het slachtoffer spraken ze vermoedelijk met een Antilliaans accent, waren ze in het donker gekleed en hadden ze een donkere huidskleur. Beide mannen droegen bivakmutsen.

DNA aangetroffen

In de woning van het slachtoffer is DNA van de vermoedelijke daders aangetroffen; dit wordt momenteel nog onderzocht door het NFI.

Help de politie

Neem contact op met de politie als u meer informatie heeft over deze zaak.

  • Wie weet meer over de daders?
  • Wie heeft er die nacht van 4 op 5 oktober 2019 iets opvallends gezien in de omgeving van de Oosterhamriklaan in Groningen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Om uw medeleven te betuigen, kunt u het slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar