Plofkrakers brengen omwonenden in gevaar

De bewoners van de Haarlemmermeerstaat werden in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 oktober 2019 opgeschrikt door het werk van plofkrakers. Rond 03.00 uur bliezen twee mannen met zware explosieven een geldautomaat op.

update
teaser-date

29-10-2019 20:34

Heel fijn: de getuigen hebben zich gemeld. Daarnaast kwamen er ook acht tips binnen. De politie is nog wel op zoek naar een extra ooggetuige: een taxichauffeur. De chauffeur reed rond in een zwarte Toyota Prius. Was u dit? Neem alstublieft contact op.

Een bewoner van een daarboven gelegen woning raakte daarbij gewond. Door de kracht van de explosie kwam de vloer van de woning omhoog en vloog er glas door de ruimte.

Beelden van de daders

De twee daders staan op beeld. Te zien is hoe zij – tussen de stofwolken door – hun weg proberen te vinden in het puin bij de geldautomaat. Een aantal seconden later vertrekken ze op een (motor)scooter in de richting van het Hoofddorpplein.

Ze zijn later ook nog gefilmd ter hoogte van de Westlandgracht.

Eerste gewonde door plofkraak

Doordat geldautomaten steeds beter worden beveiligd, gebruiken criminelen ook steeds zwaardere explosieven. In 2019 zijn er al meerdere plofkraken in Amsterdam gepleegd, maar dit is de eerste keer dat hierbij een omwonende gewond raakte.

Herkent u de plofkrakers?

Weet u wie de mannen op de beelden zijn of heeft u zelf nog beelden van de plofkraak? Neem alstublieft contact op met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

De plofkraak zorgde voor veel schade bij een aantal omwonenden. Wilt u hen een hart onder de riem steken, gebruik onderstaande link om een bericht te sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar