Politie toont verdachten van ongeregeldheden Kanaleneiland

Opsporing Verzocht Preloader

Veel mensen kwamen af op een oproep op social media om op vrijdagavond 14 augustus te gaan rellen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Een groep jonge relschoppers die hierbij betrokken was, kreeg tot vorige week de tijd om zich te melden bij de politie.

Die vrijdagavond was het tussen 21.00 uur en middernacht grimmig in de Utrechtse wijk. Waar het begon met het vernielen van bushokjes, liep het al snel nog verder uit de hand toen er stenen richting de politie werden gegooid. Een bedreigende situatie; niet alleen voor de politie, maar ook voor omwonenden.
In slechts drie uur tijd wisten de relschoppers veel schade aan te richten in de omgeving van winkelcentrum Rijnbaan. De totale schade is meer dan 12.500 euro.

Nog één verdachte gezocht

In het regionale opsporingsprogramma van RTV Utrecht werden eerder al acht relschoppers getoond. Eén van hen meldde zich samen met zijn ouders op het politiebureau en ook van zes andere relschoppers is inmiddels bekend wie zij zijn.
Van één verdachte weet de politie de identiteit nog niet. Hij wordt gezocht voor onder meer vandalisme en geweld tegen de politie.

Naar verdachte nr. 6 is de politie nog op zoek Preloader
Naar verdachte nr. 6 is de politie nog op zoek
Naar verdachte nr. 6 is de politie nog op zoek Preloader

Vermoedelijk is deze verdachte nog vrij jong en mogelijk is hij niet woonachtig in Utrecht. Hij droeg tijdens de ongeregeldheden een DSquared2-pet, een Nike-shirt en een zwarte broek. Herkent u hem, geeft dat dan alstublieft door aan de politie.

Help de politie

Heeft u een vermoeden wie de persoon op de foto is? U kunt uw informatie ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar