Reeks ontploffingen bij bedrijfspanden

De politie in de provincie Groningen onderzoekt een reeks explosies die doelbewust werden veroorzaakt in Oude Pekela, de stad Groningen en het meest recent in Winschoten. De aanslagen leken gericht tegen bedrijven, maar het zijn vooral omwonenden die in gevaar werden gebracht.

In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 september 2023 was er een hevige ontploffing bij een winkelpand aan de Langestraat in Winschoten. Dat was rond 02.10 uur. Bewoners van die straat waren nog amper van de schrik bekomen na de aanslag op een andere winkel, drie dagen eerder op zaterdagochtend de 16e.

Plastic tas achtergelaten

Op bewakingsbeelden die de politie nog onderzoekt, is te zien hoe die ochtend van 16 september rond 07.20 uur een plastic tas was achtergelaten bij een winkel aan de Langestraat. Daarin zaten waarschijnlijk de explosieven die even later ontploften. Heeft u een idee wie daarachter kan of kunnen zitten, meld het alstublieft zo snel mogelijk bij de politie. Dat mag anoniem.

Langestraat in Winschoten, 16 sept. 2023 Preloader
Langestraat in Winschoten, 16 sept. 2023
Langestraat in Winschoten, 16 sept. 2023 Preloader

Er waren mensen op straat rondom het tijdstip van de explosie. Met deze mogelijk belangrijke getuigen wil de politie nog graag spreken. Neem ook contact op als u informatie heeft over een mogelijk motief voor deze en/of (een van) de andere aanslagen.

Herestraat in Groningen

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de ontploffingen in Winschoten, die in Oude Pekela en die aan de Herestraat in de stad Groningen. Op die laatste locatie was op zowel 12 juli als 12 september een beautysalon het doelwit. De studentenwoningen erboven moesten beide keren ontruimd worden.
Weet u iets over zo’n mogelijk verband, geef het alstublieft door. De politie houdt met verschillende scenario’s rekening. Het is mogelijk om uw informatie strikt vertrouwelijk te delen middels een gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Het getroffen pand aan de Herestraat in Groningen Preloader
Het getroffen pand aan de Herestraat in Groningen
Het getroffen pand aan de Herestraat in Groningen Preloader

Vertel wat u weet

Beschikt u over beelden die van belang kunnen zijn, van bijvoorbeeld een dashcam of een deurbel- of bewakingscamera, meld het alstublieft. Direct naar de politie uploaden kan via het tipformulier.
Weet of vermoedt u iets een of meer van de dader(s), hun mogelijke opdrachtgever(s) en/of een aanleiding voor de aanslagen? Vertel het alstublieft op een van de onderstaande manieren.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar