Snelle inbraak in brillenwinkel

Twee inbrekers kwamen in Velp met veel kabaal een brillenwinkel binnen in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari 2023. Er zijn beelden van het tweetal én van de auto waar ze vermoedelijk in reden.

Die auto, vermoedelijk een donkerkleurig Volkswagen Golf, werd mogelijk door een derde verdachte bestuurd. De politie vond het voertuig aan de hand van het kenteken terug in Utrecht, maar dat leidde nog niet naar de inbrekers.

Mistalarm

Rond 04.00 uur die zondagochtend wisten de daders het pand aan de Emmastraat binnen te komen door een glazen deur te vernielen. Ze renden direct naar de achterzijde van de winkel, al is het niet helemaal duidelijk waarom.
Vervolgens greep de ene inbreker een flink aantal brillen, terwijl de andere een voorhamer uit de auto pakte. Daarmee ging hij opnieuw naar de achterkant van de winkel. Toen al snel het mistalarm afging, ging het tweetal ervandoor.

Kenmerken

Beide inbrekers hadden hun gezichten bedekt, maar er zijn wat details zichtbaar die mogelijk iemand aan het denken zetten. Let u op hun postuur en hun manier van bewegen. Misschien zegt juist de combinatie van dit duo iemand iets, mogelijk met nog een handlanger in de auto. 
De man die monturen uit de vitrines haalde, had een jack van The North Face aan en een groene trainingsbroek. De andere dader, die met de voorhamer in de weer ging, droeg een zwarte broek en een donkerblauwe trui of vest.

Geef uw tip door

  • Wie herkent (een van) de inbrekers?
  • Wie weet meer over de auto en/of wie die bestuurde?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar