Tasjesdief sleurt 65-jarige dame mee over straat

Een 65-jarige vrouw werd op maandagochtend 16 september 2019 van haar tas beroofd op de Oostendamstraat in Rotterdam. Doordat het slachtoffer niet meteen haar tas losliet, sleurde de tasjesdief haar een stuk mee over straat.

update
teaser-date

28-04-2020 21:40

De zes binnengekomen reacties na de uitzending, gingen met name over zijn kleding. Meer informatie over de dader blijft welkom.

Het incident had niet alleen lichamelijk maar ook mentaal een grote impact op de vrouw. Naast een klaplong en gebroken ribben, durfde ze een lange tijd niet alleen naar buiten.  

Tasjesdief Oostendamstraat Preloader
Tasjesdief Oostendamstraat
Tasjesdief Oostendamstraat Preloader

Beelden van dader

De straatrover fietst die ochtend rond 07.40 uur vanaf de Strevelsweg de Oudelandstraat in. Op de Oostendamstraat grijpt hij plotseling naar de tas van de vrouw. Wanneer hij de buit eindelijk binnen heeft – een tas, paspoort en telefoon – laat hij het slachtoffer zwaargewond achter.

Zoals op camerabeelden te zien is, vluchtte hij over de Lange Hilleweg in de richting van de Resedastraat.

Signalement

De politie is op zoek naar een donkergetinte man. Hij droeg die maandagochtend een vest met witte touwtjes en lage, bruine schoenen. 

Hoewel hij in eerste instantie fietste, vluchtte hij te voet bij de vrouw weg. Zijn fiets – een omafiets met bagagerek en een wit gedeelte op het spatbord – is na het incident niet meer teruggevonden. Mogelijk heeft hij die na het incident nog opgehaald.

Wie herkent de tasjesdief?

De politie hoopt dat iemand de man herkent op basis van de beelden.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via de link hieronder kunt u het 65-jarige slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar