Tientallen ouderen slachtoffer van zelfde soort babbeltruc

Al tientallen Amsterdammers, veelal ouderen, zijn de dupe geworden van hetzelfde soort babbeltruc. De politie vraagt u om herkenning van een aantal verdachten dat met buitgemaakte bankpassen geld opnam.

In dit onderzoek heeft de politie beelden veiliggesteld van vijf mannen die betrokken zijn bij in ieder geval vier van de babbeltrucs. Het is niet uit te sluiten dat op de verschillende beelden meer dan eens dezelfde verdachte voorkomt.

Werkwijze daders

De totale schade voor de gedupeerden loopt in de vele duizenden euro’s. In de vier zaken waarvan de politie nu verdachten toont, met slachtoffers in de leeftijd van 86 tot en met 93 jaar, verliep de oplichting op dezelfde manier.
Eerst belde een man op die zei van de politie te zijn. De bankrekening van het slachtoffer kwam voor in een onderzoek, zo beweerde hij, maar ‘gelukkig’ stond de bank klaar om te helpen. Die stuurde zogenaamd een koerier om de bankpas en pincode op te halen.

Neem contact op

Denkt u alstublieft mee over de identiteit van de mannen die vervolgens de betrokken rekeningen plunderden. Noem bij het doorgeven van een tip aan de politie het nummer van de bewuste verdachte(n), dus 1 tot en met 5. Dat mag natuurlijk ook anoniem.
Ook als u zelf benaderd bent geweest met een soortgelijke babbeltruc hoort de politie dat heel graag van u. Doe alstublieft altijd aangifte als u iets dergelijks overkomt.

Help de politie

De politie en uw bank zullen u nooit vragen om uw pincode en komen nooit uw bankpas ophalen. Wees op uw hoede en waarschuw a.u.b. uw wat kwetsbaardere naasten.
Heeft u een idee wie een of meer van de mannen op de beelden zijn, meld het alstublieft bij de politie op één van de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar