Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Ouderen slachtoffer van brutale diefstal bankpas

Twee Amsterdammers op leeftijd werden in februari 2020 slachtoffer van de brutale diefstal van hun bankpas. Bij beide incidenten gingen de daders op een soortgelijke manier te werk, waardoor de politie er rekening mee houdt dat het om dezelfde dadergroep gaat.

update
teaser-date

29-09-2020 21:27

Sinds de uitzending is er één tip binnengekomen, bedankt! Blijf naar de mannen uitkijken.

Op zaterdag 15 februari ging een 85-jarige man rond 16.50 uur pinnen bij een geldautomaat aan het Gerard Douplein. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man vlak achter hem komt staan; deze is in het gezelschap van twee anderen.

Pinnen in bijzijn van slachtoffer 

Ze kijken eerst de pincode af en maken dan het slachtoffer wijs dat hij iets heeft laten vallen. Vervolgens pakken ze vliegensvlug zijn bankpas uit de automaat. Terwijl het slachtoffer nog vlakbij staat, pinnen de mannen een groot geldbedrag van zijn rekening. Dat gebeurt later die dag én de dag erna nog een paar keer.

Eén van de drie mannen is overigens onherkenbaar in beeld gebracht, omdat op de beelden niet te zien is dat hij strafbare handelingen pleegt.

Ceintuurbaan

Negen dagen later werd een 75-jarige man slachtoffer van een soortgelijke truc. Bij een geldautomaat in een bankgebouw aan de Ceintuurbaan sloten twee mannen hem in. 
Ondanks dat dit slachtoffer al snel nattigheid voelde en daarom zijn transactie afbrak, hebben de mannen zijn pincode kunnen afkijken. Ook hier wisten ze de bankpas te pakken te krijgen en die te gebruiken voordat het slachtoffer hem kon blokkeren. Nog bij hetzelfde bankfiliaal  haalden ze een groot bedrag van zijn rekening.

Help de politie

Mogelijk slaan deze mannen ook op andere plekken toe. Herkent u de personen op de beelden? Neem alstublieft contact op met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Om de gedupeerde ouderen een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar