Vrouw (90) dupe van babbeltruc

Twee vrouwen en een man overrompelen in februari 2018 een 90-jarige vrouw en stelen haar bankpas en wat sieraden. Vermoedelijk hebben de daders haar gevolgd vanaf de supermarkt waar zij boodschappen deed.

Daders van babbeltrucs hebben het geregeld voorzien op oudere, vaak kwetsbaardere mensen. Om te helpen voorkomen dat u of iemand uit uw omgeving slachtoffer wordt, heeft de politie een speciale webpagina over dit onderwerp.

Kletsverhaal

In de Brahmsstraat in Amsterdam wordt op zaterdag 17 februari rond 15.15 uur aangebeld bij de 90-jarige vrouw. Zodra ze de voordeur opent, loopt een haar onbekende vrouw langs haar heen naar binnen met een kletsverhaal over thuishulp. De bewoonster voelt zich overrompeld, maar gaat beleefd het gesprek aan. Na enkele minuten krijgt de onbekende vrouw een telefoontje, waarop ze plotseling vertrekt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Twee vrouwen en een man

Volgens het slachtoffer gaat het om een blanke vrouw van 40 à 50 jaar oud, die goed verstaanbaar Nederlands spreekt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Uit bewakingsbeelden blijkt dat deze verdachte met twee andere mensen naar het appartementencomplex was gekomen. Ze is gefilmd in het gezelschap van een tweede vrouw en een man.

Woning in geglipt

Vermoedelijk heeft het drietal het slachtoffer op de korrel gekregen bij de Albert Heijn toen zij daar boodschappen deed en zijn ze haar naar huis gevolgd. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien dat een of meer van de verdachten de 90-jarige vrouw volgden? Vanaf de Albert Heijn aan de Gerrit van der Veenstraat is zij met haar rollator naar de Brahmsstraat gelopen.
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Afgaande op de camerabeelden heeft het er alle schijn van dat terwijl de kletsende verdachte het slachtoffer afleidde, haar twee handlangers de woning in zijn geglipt om de bankpas en sieraden te stelen.

Kijkt u naar de beelden en de foto’s ervan op deze pagina. Weet u wie de man en/of de twee vrouwen zijn, geef het door aan de politie.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent een of meer van de verdachten op de bewakingsbeelden?

Pas geblokkeerd

Later die zaterdag wordt het slachtoffer gebeld door een man die zegt bij de ING Bank te werken. Met een smoes en wat aandringen, krijgt hij de 90-jarige zover dat ze haar pincode noemt. Gelukkig had zij met hulp van de politie inmiddels de gestolen bankpas al laten blokkeren.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar