Vrouw (91) slachtoffer van doortrapte babbeltruc

Twee jonge vrouwen brachten een bloemetje bij een 91-jarige dame thuis en overlaadden haar met complimentjes. Ze kregen iets te drinken, maakten een praatje en na een kleine tien minuten vertrokken ze – met de bankpas van mevrouw.

update
teaser-date

03-03-2020 20:30

Er zijn tegen de 20 tips binnengekomen, hierbij zijn ook namen genoemd. Bedankt!

De twee verdachten zijn die middag van 29 juli 2019 door een aantal camera's vastgelegd bij de flat waar het slachtoffer woont, aan het Langswater in Amsterdam-Osdorp. Ook dat zij op het Osdorpplein met de bankpas twee keer geld opnamen, is gefilmd.
Kijkt u naar de beelden en laat het weten als u de vrouwen herkent of als u ze mogelijk ergens heeft gezien.

Pincode ontfutseld

Het slachtoffer was kort na het bezoek van de twee verdachten gebeld door een man die zich voordeed als bankmedewerker. Hij heeft de bejaarde dame haar pincode weten te ontfutselen en heeft die kennelijk doorgespeeld aan de twee jonge vrouwen.
Volgens het slachtoffer sprak de man “rommelig” en had hij een vrij warrig verhaal, maar helaas is zij er toch ingetrapt.

De vrouwelijke verdachten deden erg hun best om niet herkenbaar in beeld te komen. Te zien is dat zij blank of lichtgetint zijn. Het slachtoffer heeft verklaard dat één van hen lang en steil, donker haar had en de ander een wat korter kapsel. Beide vrouwen zouden rond 20 jaar oud zijn en spraken zonder opvallend accent.

Da Costakade

Waarom de daders juist déze vrouw zo hebben gedupeerd, is onbekend. Een mogelijkheid is dat zij haar een dag eerder, op zondag 28 juli, op het oog hebben gekregen. Toen heeft mevrouw eenmalig een andere dan haar gebruikelijke kerk bezocht, aan de Da Costakade in Oud-West.
Heeft u gezien dat de 91-jarige vrouw in de gaten werd gehouden en/of dat iemand haar volgde, geef het door aan de politie.

Wie zijn de twee vrouwen op de beelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steunbetuiging

Via onderstaande link kunt u het slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar