Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Trage dader overvalt tabakswinkel

Een niet al te vlotte overvaller bedreigde op 6 januari 2022 de eigenares van een tabakswinkel in Helmond. Gelukkig voor het onderzoek staat de vermoedelijk nog jonge man behoorlijk goed op beeld.

Net na twaalven die donderdagmiddag liep de dader de zaak aan de Azalealaan binnen. Hij dreigde direct met een vuurwapen en eiste het geld uit de kassa.

Tamelijk rustig

Het werd geen kwestie van snel wat papiergeld meegraaien. De man wachtte tamelijk rustig tot het slachtoffer het allerlaatste muntje uit de kassa had gepakt. Om z’n buit weg te stoppen, liet de overvaller zelfs even zijn wapen los.
Hij vroeg ook nog naar “de kluis”, maar die is in de winkel niet aanwezig. Dat leek hij gelukkig van de vrouw aan te nemen, waarop hij naar buiten liep.

Kenmerken overvaller

Dankzij de camerabeelden is vrij veel over de dader bekend. Hij droeg tijdens de overval vermoedelijk zijn jas binnenstebuiten; die is in werkelijkheid waarschijnlijk grijs. Hij leek twee broeken over elkaar heen aan te hebben en droeg zwarte gympen met een wit Nike-logo en deels witte zolen.
Doordat de man bukte om wat munten op te rapen die hij liet vallen, is aan zijn onderrug te zien dat hij een donkere huidskleur heeft. Tijdens zijn vlucht is hij nog gefilmd op de Margrietlaan, rennend richting de Deurneseweg. Het is niet uit te sluiten dat de overvaller daar in de buurt woont of er begin dit jaar verbleef.

Deel uw informatie

Wie weet of vermoedt wie de overvaller kan zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar