Twee handgranaten achtergelaten, één ervan ontploft

In de nacht van 5 op 6 augustus 2019 werd bij Club Home aan De Grent een handgranaat neergelegd. Een paar minuten later ontplofte een handgranaat bij de woning van de eigenaar van die nachtclub.

Veel woningen in de omgeving liepen schade op. De politie onderzoekt wat de aanleiding of het motief kan zijn voor wat een zeer gerichte actie lijkt tegen de clubeigenaar.

Vermoedelijk dezelfde dader

Gezien de kleine afstand tussen De Grent en de Binnenweg, is het goed mogelijk dat één dader allebei de handgranaten plaatste. Zowel bij de nachtclub als in de buurt van de woning is een slanke, rustig ogende man gefilmd.

Bij Club Home is te zien dat hij iets uit een plastic tas haalt en bij de voordeur legt. Deze man draagt een Nike-jas en heeft een capuchon op.
De handgranaat die daar werd gevonden, is onschadelijk gemaakt.

Vermoedelijk dezelfde man laat een paar minuten later, rond 2.25 uur, een handgranaat ontploffen bij de woning aan de Binnenweg.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Geef het aan de politie door als u de man op de beelden herkent. Ook als u iets weet over het ‘waarom’ achter dit misdrijf, hoort de politie dat graag van u.

Mogelijke getuigen

De politie zou graag in contact komen met de bestuurder van een driewielige motorscooter en met de inzittende(n) van een kleine, donkere auto. Zij zijn gefilmd op het Jan Kroonsplein.

De persoon op de motorscooter leek kort op iets of iemand te wachten. Vervolgens kwam de kleine auto aanrijden, waarna ze samen leken te vertrekken – via de Bomstraat en de Binnenweg.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Weet u wie de mogelijke getuigen kunnen zijn of herkent u zichzelf op de camerabeelden, meld het alstublieft.

Deel uw informatie

Heeft u een idee wie de man is die de handgranaten achterliet? Of heeft u informatie over het motief? Geef het door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

U kunt via de link hieronder een bericht sturen aan de getroffen clubeigenaar.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar