Vrachtwagen in brand gestoken, chauffeur in coma

In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 augustus 2020 liep een 46-jarige chauffeur ernstige brandwonden op toen zijn vrachtwagen in brand werd gestoken. Dat gebeurde rond 02.00 uur ’s nachts op het terrein van een transportbedrijf aan de Leigraafseweg in Doesburg. De chauffeur lag op dat moment te slapen in zijn cabine.

update
teaser-date

08-09-2020 20:43

Er kwamen sinds de uitzending van 1 september meer dan 20 tips binnen, waarbij ook namen van mogelijke daders zijn genoemd. Bedankt, de rechercheurs zijn ermee aan de slag. 

De gezondheidstoestand van het slachtoffer is de afgelopen dagen aanzienlijk verslechterd. Wij wensen hem en zijn familie veel sterkte. 

Een buurtbewoner die de chauffeur aantrof naast zijn brandende cabine heeft meteen 112 gebeld en eerste hulp verleend. Het slachtoffer verkeerde in shock en wordt sindsdien in coma gehouden. Zijn huidige toestand is kritiek, maar stabiel. Artsen bekijken zijn situatie van dag tot dag en kunnen momenteel nog niks zeggen over zijn herstel.

Het idee dat hij die angst heeft gehad, in die vlammen heeft gestaan en dacht: ik moet hieruit, ik moet hieruit … dat is heel zwaar.”

Zus van 46-jarig slachtoffer

Brandstichters 

De vermoedelijke daders zijn gefilmd. Op bewakingsbeelden van het industrieterrein is te zien hoe twee mannen in de omgeving van de vrachtwagen lopen. De één is duidelijk een stuk langer dan de ander. De kleinste van de twee is vermoedelijk kaal of heeft erg kort haar.

Seat Ibiza 

Op camerabeelden is te zien dat een kleine, lichtkleurige auto op het industrieterrein na de brand wegrijdt. De politie is er zeker van dat dit een Seat Ibiza is met daarin de brandstichters.

Daders reden in een lichtkleurige Seat Ibiza Preloader
Daders reden in een lichtkleurige Seat Ibiza
Daders reden in een lichtkleurige Seat Ibiza Preloader

Groot rechercheteam

Een groot rechercheteam doet onderzoek naar de brandstichting. Het is vooralsnog onduidelijk of het om een gerichte persoonlijke actie gaat of dat de daders het gemunt hadden op het transportbedrijf waar het slachtoffer voor werkte.
De aanleiding voor de brandstichting zou ook een andere kunnen zijn en daarom worden ook andere scenario’s onderzocht.

Eerdere brandstichting

Het is niet de eerste keer dat een vrachtauto van het transportbedrijf in brand werd gestoken. In oktober 2019 gebeurde dit ook al, op een parkeerplaats in Noord-Italië. Daarbij raakte gelukkig niemand gewond. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide zaken.

Help het onderzoek verder

  • Wie heeft informatie over de daders?
  • Wie legt een link tussen de Seat Ibiza en de daders?
  • Wie kan iets vertellen over de achtergrond van deze brandstichting?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459876

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Om de familie van het slachtoffer een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar