Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Vrouw (20) uit het niets neergestoken in stadspark

Een 20-jarige vrouw is in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 augustus 2020 aangevallen in het stadspark De Leidse Hout in Leiden, vlakbij Oegstgeest. De dader sprong plotseling uit de bosjes en stak met een scherp voorwerp op haar in.

update
teaser-date

15-09-2020 20:48

Heel fijn: meer dan dertig mensen hebben gereageerd. Al deze suggesties worden nagelopen, bedankt! Weet u wie deze man is? Geef het door aan de politie.

Op basis van getuigenverklaringen is er een compositietekening van de dader gemaakt. De politie hoopt dat iemand de man herkent.

Signalement dader steekincident Preloader
Signalement dader steekincident Preloader

Signalement dader

  • Lichte huidskleur
  • vermoedelijk een twintiger
  • donkerblond haar, kort of kortgeschoren
  • duidelijk zichtbare jukbeenderen
  • dun postuur
  • ongeveer 1.70 meter lang.

In de nacht van het incident droeg de dader een bruin, stoffen jack en een lichtkleurig shirt. Ooggetuigen hebben gezien dat hij een grote rugtas bij zich droeg; vermoedelijk een zwarte kampeerrugzak met banden om de schouders. De politie houdt er rekening mee dat de man rondtrekt.

Theehuis

Die donderdagavond had het slachtoffer met een groep vrienden afgesproken in de omgeving van het Theehuis in het stadspark. Rond middernacht ging ze een stuk wandelen met een vriendin.

Scherp voorwerp

Ze belandden uiteindelijk op een bankje bij de koepel, niet ver van de rest van hun vrienden. Toen ze terug wilden keren naar de groep, sprong er plotseling een man uit de bosjes. Hij stortte zich direct op de 20-jarige vrouw en stak haar met een scherp voorwerp op haar hoofd en tussen haar schouderbladen. Het is onduidelijk waarmee hij haar heeft gestoken.
Door het steken raakte het slachtoffer gewond aan haar hoofd en rug. Ondanks dat het geen diepe steekwonden betrof, waren de verwondingen wel zo ernstig dat ze gehecht moesten worden.

Ligging van de plaats delict Preloader
Ligging van de plaats delict
Ligging van de plaats delict Preloader

Plotselinge aanval

Meteen na het insteken op het slachtoffer, vluchtte de man in de richting van de Warmonderweg in Oegstgeest. Hij heeft niets gezegd en ook niks meegenomen. Het is onduidelijk waarom hij op de vrouw instak.

Help de politie

Het stadspark is populair onder de Leidenaren. De politie hoopt snel het gevoel van veiligheid in en rond het park te laten terugkeren. 
Heeft u iets opvallends gezien in de omgeving of heeft u meer informatie over de dader? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via de link hieronder kunt u de 20-jarige vrouw een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar