Woningoverval bij 84-jarige weduwnaar

De toen 84-jarige bewoner van de straat Ponjaardruwe, in de Maastrichtse wijk Malberg, schrok in de nacht van 7 op 8 juli wakker doordat iemand hem een hand over de mond hield en met een lamp in zijn gezicht scheen. Er bleken twee mannen met bivakmutsen op in zijn huis te zijn die hem kwamen beroven.

Opmerkelijk is dat de daders op de hoogte leken te zijn van wat er te halen viel. Het slachtoffer had duizenden euro’s aan contant geld in huis, wat deels door zijn zoon voor hem was gepind en deels de opbrengst was van de recente verkoop van zijn auto. Mogelijk hadden de daders kennis van (een van) die gebeurtenissen.

Dierbare sieraden

Behalve het geld maakte het tweetal een kleine kluis buit die de bewoner in een afgesloten kast bewaarde. Ze eisten de sleutel van die kast, maar die weigerde het slachtoffer te geven. Daarop hebben de overvallers de kast opengebroken.

In het kluisje dat ze helaas meenamen zaten onder meer sieraden die het slachtoffer erg dierbaar zijn. Een deel ervan is namelijk van meneers overleden echtgenote geweest. Kijkt u alstublieft naar de foto’s hierboven en geef het door als u denkt te weten waar een of meer van de sieraden kunnen zijn.

Beelden van verdachten

Dankzij deurbelcamera’s van buurtbewoners kan de politie u beelden laten zien van de vermoedelijke daders. Ze liepen net na 02.30 uur die nacht van 7 op 8 juli over de Ponjaardruwe.
Komt iets aan hen u bekend voor, neem dan alstublieft zo snel mogelijk contact op met de politie. Dat kan als u dat liever doet ook anoniem.

Volkswagen Polo

Ook zijn er beelden van verkeerscamera’s waarop de auto is vastgelegd die de overvallers vermoedelijk gebruikten. Dat is een lichtkleurige Volkswagen Polo met trekhaak. Uit onderzoek blijkt dat deze auto rond 02.20 uur vanaf de A2 kwam en over onder andere de Viaductweg, de Noorderbrugsingel en Nobellaan heeft gereden. Dat betrof vermoedelijk de daders op weg naar de Ponjaardruwe.
Een uur later reed de Polo grotendeels dezelfde route terug, maar ging de rit vervolgens vermoedelijk via de A79 in de richting van Heerlen. Misschien zegt dat iets over de daders en komen ze mogelijk uit de regio Parkstad.

Deel uw informatie

Wie zijn de mannen op de beelden van de deurbelcamera’s?
Wie reden die nacht in de lichtkleurige Volkswagen Polo met trekhaak, van wie zou die auto kunnen zijn en waar is de Polo nu?
Waar kunnen de gestolen sieraden zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar