Woningoverval bij 84-jarige weduwnaar

Opsporing Verzocht Preloader

Een toen 84-jarige bewoner van de straat Ponjaardruwe, in de Maastrichtse wijk Malberg, schrok in de nacht van 7 op 8 juli wakker doordat iemand hem een hand over de mond hield en met een lamp in zijn gezicht scheen. Er bleken twee mannen met bivakmutsen op in zijn huis te zijn die hem kwamen beroven.

Opmerkelijk is dat de daders op de hoogte leken te zijn van wat er te halen viel. Het slachtoffer had duizenden euro’s aan contant geld in huis, wat deels door zijn zoon voor hem was gepind en deels de opbrengst was van de recente verkoop van zijn auto. Mogelijk hadden de daders kennis van (een van) die gebeurtenissen.

update
teaser-date

07-11-2023 10:22

De politie heeft op dinsdagochtend 7 november 2023 een 38-jarige man uit Landgraaf aangehouden. Hij wordt ervan verdacht één van de daders te zijn van de woningoverval aan de Ponjaardruwe. Het onderzoek gaat onverminderd door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Dierbare sieraden

Behalve het geld maakte het tweetal een kleine kluis buit die de bewoner in een afgesloten kast bewaarde. Ze eisten de sleutel van die kast, maar die weigerde het slachtoffer te geven. Daarop hebben de overvallers de kast opengebroken.

In het kluisje dat ze helaas meenamen zaten onder meer sieraden die het slachtoffer erg dierbaar zijn. Een deel ervan is namelijk van meneers overleden echtgenote geweest. Kijkt u alstublieft naar de foto’s hierboven en geef het door als u denkt te weten waar een of meer van de sieraden kunnen zijn.

Volkswagen Polo

Er zijn beelden van verkeerscamera’s waarop de auto is vastgelegd die de overvallers vermoedelijk gebruikten. Dat is een lichtkleurige Volkswagen Polo met trekhaak. Uit onderzoek blijkt dat deze auto rond 02.20 uur vanaf de A2 kwam en over onder andere de Viaductweg, de Noorderbrugsingel en Nobellaan heeft gereden. Dat betrof vermoedelijk de daders op weg naar de Ponjaardruwe.

De overvallers reden vermoedelijk in deze VW Polo Preloader
De overvallers reden vermoedelijk in deze VW Polo
De overvallers reden vermoedelijk in deze VW Polo Preloader

Een uur later reed de Polo grotendeels dezelfde route terug, maar ging de rit vervolgens vermoedelijk via de A79 in de richting van Heerlen. Misschien zegt dat iets over de daders en komen ze mogelijk uit de regio Parkstad.

Deel uw informatie

  • Wie reden die nacht in de lichtkleurige Volkswagen Polo met trekhaak, van wie zou die auto kunnen zijn en waar is de Polo nu?
  • Waar kunnen de gestolen sieraden zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar