24 verwaarloosde hondjes achtergelaten aan Zeekade

  • Geldermalsen

Zondagochtend 9 januari 2022 ontdekte een wandelaar 24 verwaarloosde hondjes aan de Zeekade in Geldermalsen. De politie vermoedt dat de hondjes tussen zaterdagavond en zondagochtend daar zijn achtergelaten.

Wie hen daar vlak bij de Tielerweg heeft achtergelaten, is nog onduidelijk. De hondjes waren allemaal vastgebonden aan een paal, zonder eten en drinken.

Update

Inmiddels zijn er zo’n 23 reacties binnengekomen, bedankt! Helaas is de eigenaar van de hondjes nog niet gevonden. Vermoedt u iets of twijfelde u of u wel moest tippen? Vertel alstublieft alsnog wie de dieren ooit had en ze zo achterliet.

Vastgebonden

Eén van de hondjes had zich losgemaakt en liep op de weg. Bij sommige andere zaten de touwtjes zo strak om hun nek dat ze zichzelf dreigden op te hangen. Een aantal leek slecht verzorgd en had grote klitten in de vacht. Eén wat ouder hondje heeft nog intensieve zorg nodig. 

Zeventien teefjes

Zeventien van de hondjes zijn teefjes die in het verleden een nestje hebben gehad. Eén van de teefjes – op de foto hieronder – heeft vermoedelijk pas zes tot acht weken geleden een nestje gehad. Heeft u onlangs een puppy gekocht en herkent u deze moederhond? Neem alstublieft contact op.

222035_geldrmlsn_hondje_puppies.jpg
Dit teefje had kort geleden een nestje

Dierenasiel Tiel

Het dierenasiel in Tiel heeft de hondjes opgevangen. Momenteel is het nog niet mogelijk de dieren te adopteren; ze kunnen door hun toestand nog niet geplaatst worden.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw informatie door

Is u tussen zaterdagavond 8 en zondagochtend 9 januari iets opgevallen in de omgeving van het industrieterrein bij de Zeekade in Geldermalsen? Of beschikt u mogelijk over dashcambeelden? Neem alstublieft contact op. Als u weet of vermoedt wie de hondjes heeft achtergelaten, geef het dan alstublieft door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Zeekade

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.