Vuurwerkbom richt ravage aan in gezinswoning

  • Geldermalsen

Twee jong ogende mannen hebben op woensdagavond 13 oktober 2021 een vuurwerkbom gegooid naar een woning aan de Rijksstraatweg in Geldermalsen. De bewoners, een gezin met acht pleegkinderen, waren op dat moment nog wakker.

Het incident gebeurde rond 22.30 uur. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de wat tengere mannen zich ophouden aan de overkant. Dan verschijnt er plotseling ook een donkere Audi A3 in beeld, waarop één van de mannen achter de auto gaat staan. Vervolgens steekt hij een projectiel aan en gooit dat naar de woning.

Update

Het viel een aantal kijkers op dat één van de daders zijn rechterarm in een ‘sling’ of mitella droeg die avond. Dat betekent dat hij rond 13 oktober waarschijnlijk een blessure had.Daarnaast kwam er, anoniem, informatie binnen over de mogelijke eigenaar van de Audi A3. Met deze tipgever zou de politie graag verder willen praten. Was u dit, neem dan alstublieft opnieuw contact op; dat kan ook vertrouwelijk bij het TNI.

Grote gevolgen

Door de knal breken er drie grote ruiten. Hoewel de bewoners niet gewond raken, zijn de gevolgen groot. De angst onder de kinderen is zo groot dat het weken duurt voordat iedereen het voorval een plek kan geven.

Illegaal vuurwerk

De daders hebben, vermoedelijk planmatig, illegaal vuurwerk gegooid. Hun motief is vooralsnog onbekend. Ze leken samen te werken met de bestuurder van de Audi. Na de explosief renden ze weg in de richting waarin ook die auto verdween.

222048_geldrmlsn_sv-rijksstraatweg2.jpg
Rijksstraatweg in Geldermalsen
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Heeft u meer informatie over de daders en/of de bestuurder van de Audi? Neem dan alstublieft contact op.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Rijksstraatweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.