Inbrekers maken zo’n zestig laptops buit

  • Geldermalsen

Binnen vijf minuten wisten drie inbrekers een klein fortuin aan laptops buit te maken uit een bedrijfspand. Dat deden ze in de vroege ochtend van zondag 27 juni 2021 aan de Oudenhof in Geldermalsen. Om binnen te komen, sloegen ze met een voorhamer een ruit in.

Het drietal reed in een witte Volkswagen Golf 7 GTI. In de achterbak daarvan verdwenen zo’n zestig laptops van het gedupeerde bedrijf, van vooral de merken Dell en Hewlett Packard.

Kenmerken daders en auto

Eén van de daders is opvallend tenger. Hij droeg tijdens de inbraak een gewatteerd jack, mogelijk van het merk Airforce, en zowel zijn broek als zijn gympen lijken van Nike te zijn. De handlanger die buiten bleef, had vermoedelijk ook Nikes aan de voeten.
De tweede man die binnen is geweest, had een broek aan die van Under Armour leek en een jack van vermoedelijk Parajumpers. Mogelijk zegt de combinatie van de mannen, hun kleding en/of de VW Golf 7 GTI iemand iets. Die auto heeft een donkerkleurig panoramadak, twee sportuitlaten en opvallende, lichtmetalen velgen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie herkent één of meer van de mannen op de camerabeelden?
  • Wie weet waar de VW Golf kan zijn en/of wie er eind juni over kon beschikken?
  • Wie weet of vermoedt waar de laptops kunnen zijn? Mogelijk zijn die in kleinere hoeveelheden ergens te koop aangeboden.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Oudenhof

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER