84-jarige man neergestoken bij station Heemskerk

  • Heemskerk

Een 84-jarige man werd op zondag 15 september 2019 vanuit het niets neergestoken op station Heemskerk. De dader maakte een verwarde indruk en vluchtte rennend weg. De politie is op zoek naar een aantal specifieke getuigen.

Update

Er zijn drie tips over dit steekincident binnengekomen. Meer informatie blijft welkom.

Het slachtoffer bleek een ruim tien centimeter diepe steekwond in zijn zij te hebben. Hij moest met spoed worden geopereerd en lag ruim anderhalve week in het ziekenhuis.

Zeker op mijn leeftijd kan zoiets heel anders aflopen. Voor hetzelfde geld ben je je leven kwijt.”
Slachtoffer steekincident Heemskerk

Verwarde indruk

De dader, die kleding van vermoedelijk spijkerstof droeg en een pet op had, maakte een verwarde indruk. Hij had een scherp voorwerp bij zich waarmee hij het slachtoffer heeft gestoken.
Na het incident is hij gevlucht richting de Euratomsingel. Mogelijk komt hij uit die omgeving of was hij bij iemand op bezoek die zondagmiddag.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar verschillende getuigen. Een vrouw met een lichtgetinte huidskleur stond vlakbij het slachtoffer bij de NS-kaartautomaat toen het gebeurde. Ze riep naar een man, die samen met een aantal kinderen bij een auto stond, dat hij achter de dader aan moest gaan. De politie wil deze mensen graag spreken.

Aanhouding tweede incident

Op woensdag 16 oktober werd in Beverwijk een man van 40 neergestoken, ook uit het niets. Voor dat incident is een 18-jarige man uit Beverwijk aangehouden. De politie onderzoekt beide incidenten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Heeft u informatie over de dader of bent u een van de getuigen? Neem alstublieft contact op met de politie.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Station Heemskerk

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER