Woninginbraak Bellinistraat en pinnen met gestolen creditcard

  • Heemskerk
  • Update 
tcm17299872_large.jpg

Een inbreker doet zich mogelijk voor als stroomverkoper.

Update

Helaas is de man ondanks 5 tips nog niet herkend.

Half december 2012 kwam er bij een bewoner van de Bellinistraat in Heemskerk iemand aan de deur die hem vertelde over goedkope stroom. Mogelijk een babbeltruc, want het is wel heel toevallig dat een dag later de creditcard van de bewoner gestolen bleek te zijn, waarmee meteen de nacht en dag na de diefstal twaalf keer wordt gepind.

tcm17299873_large.jpg
1e van Swindenstraat

In Amsterdam wordt meteen na de diefstal in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 december 2012 twee keer gepind. Eerst in de Dapperbuurt, in de 1e van Swindenstraat, waar het pinnen mislukt.

tcm17299869_large.jpg
IJburglaan

Maar een half uur later doet dezelfde man een nieuwe poging bij een geldautomaat aan de IJburglaan op IJburg. Hier lukt het pinnen wel.

tcm17299870_large.jpg
Landdrostdreef

De volgende ochtend bij een geldautomaat aan de Landdrostdreef in Almere zien we dezelfde man, met dezelfde pet in andere kleren en voor het laatst. De creditcard is inmiddels geblokkeerd en wordt ingeslikt.

tcm17299871_large.jpg
Locaties

De creditcard is gestolen in Heemskerk en daar is druk mee gereisd in die ene nacht en ochtend: er is namelijk mee gepind in Beverwijk, Amsterdam en in Almere. Misschien dat de pinner banden heeft met die locaties of dat hij inderdaad rondreist als wel of geen echte stroomverkoper aan de deur.

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met de verschillende locaties de dader?

Bellinistraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.