Bedrijfspand en 17 auto’s verwoest door brandstichting

  • Nijmegen

De drie mensen die brand stichtten op het Nijmeegse industrieterrein Westkanaaldijk, op woensdag 18 september 2019, namen het zekere voor het onzekere. Uit onderzoek blijkt dat er bij het getroffen bedrijf maar liefst vijf brandhaarden waren.

De schade daar aan de Rouwenboschweg was aanzienlijk. Een bedrijfspand en zeven auto’s brandden volledig uit. Nog eens tien auto’s raakten zodanig beschadigd dat ze total-loss zijn.

Update

Inmiddels zijn er al zo’n twintig tips binnengekomen over dit drietal, helaas nog niet de gouden. Weet u wie deze mannen zijn? Geef het door!

Bivakmutsen

Rond 05.00 uur die ochtend kwamen de drie personen aan bij de loods van het bedrijf. Ze hadden alle drie een bivakmuts op. Afgaande op de bewakingsbeelden lijkt het of één van hen, gehuld in een Nike-jack, de leiding had.

Deze persoon zit qua postuur tussen de andere twee in: hij is vrij fors gebouwd en heeft een bolle buik, maar de ene handlanger is nog veel forser en de andere heeft een normaal postuur.

Onbekend voorwerp

Met name de meest forse persoon heeft een opvallende manier van lopen; het ziet er wat ongemakkelijk waggelend uit. Mogelijk zegt dat, of de combinatie van personen iemand iets.

119613_Nijmegen_mouwding.jpg
Dader 3 met onbekend voorwerp

Ook opvallend is dat de slankste persoon een voorwerp bij zich droeg dat om de bovenarm gebonden leek. Heeft u een idee wat het kan zijn en/of kunt u het met een verdachte in verband brengen, laat het de politie weten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Wie zitten achter de brandstichting?

Heeft u een vermoeden over het motief voor de brandstichting, herkent u (een van) de personen op de beelden en/of weet u wie zij zijn? Meld het alstublieft.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Rouwenboschweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.