Beroving en beschieting winkeleigenaar (52) Jumbo op de kruising Paul Scholtenrode-Leopoldhove

  • Zoetermeer
  • Update 

Een kogel van dichtbij afvuren heeft een verwoestende werking…

Op zaterdagavond 11 januari 2014 om ongeveer 20:10 uur loopt na sluitingstijd de winkeleigenaar (52) van de Jumbo supermarkt onder station Buytenwegh in Zoetermeer met een koffer naar zijn auto. Twee daders op een scooter willen de koffer hebben en bedreigen de man met een vuurwapen. Wanneer die de koffer niet direct afstaat wordt er van dichtbij geschoten en de man wordt in zijn bovenbeen geraakt. Hij raakt zwaargewond. De daders nemen de koffer mee waar eigenlijk niets van waarde in zit.

tcm17321064_large.jpg
Daders

Beiden waren mogelijk rond de 20 jaar oud. Degene die heeft geschoten had een donker getinte huidskleur, was rond de 1.80 m en had een stevig postuur. Ze droegen donkere kleren, waaronder wat glanzende winterjassen en hadden zich vermomd met capuchons. Ze reden die avond op een zwarte snelle scooter zonder kentekenplaat.

tcm17321066_large.jpg
Koffer

Ze hebben na zaterdagavond 11 januari dus de beschikking gehad over een bruine koffer met een harde buitenkant waarvan het merk helaas onbekend is. Misschien dat die ergens gevonden is.

tcm17321067_large.jpg
Opgewacht

Er is gezien dat bij de woningen tegenover de supermarkt een scooter stond met daarop twee personen die ‘nu!’ tegen elkaar zeiden toen het slachtoffer wegliep en zij zijn toen ook die kant opgereden. De politie is benieuwd wie die twee mannen daar eventueel met zo’n zwarte scooter ook heeft gezien of misschien wel eerder.

tcm17321072_large.jpg
Toeval

Het is niet duidelijk of het specifiek om deze man ging of gewoon de laatste die wegging bij de supermarkt. Het vreemde in dit geval was dat het helemaal niet gepland was dat het slachtoffer die dag zou werken en ook niet tot zo laat. Hij verving iemand die ziek was. Dus het zou kunnen dat het een soort toevalstreffer was.

tcm17321073_large.jpg
Verkenning

De politie houdt er serieus rekening mee dat de daders de situatie bij de supermarkt van tevoren hebben verkend en dat ze plaatselijk bekend zijn, want het gebeurde bij precies een gedeelte waar geen cameratoezicht is.

  • Wie is er op zaterdagavond 11 januari 2014 om ongeveer 20:10 uur getuige geweest van de beroving van en het schieten op een winkeleigenaar (52) op de kruising van de Paul Scholtenrode en de Leopoldhove in Zoetermeer?

  • Wie weet wie de daders zijn, mogelijk in combinatie met de bruine koffer die ze gestolen hebben of heeft er over horen praten?

  • Wie weet waar de bruine koffer van de eigenaar is, wie hem heeft of heeft deze ergens gevonden?

  • Wie heeft de twee mannen op de scooter zien wachten bij de woningen tegenover de supermarkt?

  • Wie heeft er gezien dat er twee mannen de situatie bij de supermarkt voor de overval hebben verkend?
tcm17321068_large.jpg
Plaats delict

De supermarkt is in Zoetermeer gevestigd vlakbij station Buytenwegh, een halte voor de sneltram van de Randstadrail. Het slachtoffer werd op zaterdagavond 11 januari rond 20.10 uur overvallen vlakbij de onderdoorgang van het station op de kruising van de Paul Scholtenrode en de Leopoldhove.

tcm17321070_large.jpg
Schoten

Het slachtoffer was er eigenlijk van overtuigd dat het een nepwapen was, want het zag er erg plastic- achtig uit. Hij was natuurlijk ook overdonderd, vandaar dat hij de koffer niet meteen afgaf. Er is twee keer geschoten. Het eerste schot ging in de grond. Maar daarna richtte de schutter hoger en het volgende schot versplinterde het bot in het rechterbovenbeen van de winkeleigenaar.

tcm17321071_large.jpg
Slachtoffer

Het slachtoffer heeft een poos in het ziekenhuis gelegen en hij is meerdere keren geopereerd. Hij heeft een pin in zijn been gekregen. De vrees was dat het bot niet wilde aangroeien en dan had zijn been geamputeerd moeten worden. Gelukkig hoefde dat niet, maar hij moet nog wel een lange tijd revalideren en is daardoor een hele poos uitgeschakeld.

tcm17321065_large.jpg
Geen geld

In de koffer zat alleen een sleutel en wat papierwerk dat belangrijk was voor het slachtoffer maar waar de daders niets aan hebben. Mogelijk gingen de daders er vanuit dat het slachtoffer vanwege die koffer geld van de zaak bij zich had, maar dat heeft hij nooit en dat geldt eigenlijk voor medewerkers van heel veel supermarkten.

kruising Paul Scholtenrode-Leopoldhove

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.