Brand bij autobedrijf werd aangestoken; verdachte gefilmd

  • Nuland

Een autobedrijf in Nuland liep enorme schade op door toedoen van een brandstichter. Hij en een deel van zijn voorbereidende handelingen zijn op beeld vastgelegd. In de ochtend van maandag 15 augustus 2022 wist deze dader rond 04.30 uur het bedrijfsterrein op te komen; hij droeg een bivakmuts en had jerrycans bij zich.

Op een voertuig dat op het terrein stond, bleek met verf het logo van ‘Extinction Rebellion’ te zijn gespoten. Die klimaat-actiegroep distantieert zich van zowel de brandstichting als de achtergelaten boodschap. Mogelijk heeft de dader voor verwarring of een dwaalspoor willen zorgen. Denkt u daarover iets te weten, neem dan alstublieft contact op met de politie.

Geef door wat u weet

Het is belangrijk dat de politie de brandstichter op het spoor komt. U kunt daarbij helpen. Heeft u informatie over een mogelijk motief om het autobedrijf schade toe te brengen, meld het alstublieft; dat kan als dat voor u beter voelt ook anoniem.
Weet of vermoedt u wie de man op de camerabeelden zou kunnen zijn? Heeft u hem, al dan niet met een voertuig en/of andere personen, gezien in de omgeving van de Ambachtsstraat die vroege ochtend in Nuland? Geef dat dan alstublieft door aan de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Uw informatie met de politie delen kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Ambachtsstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.