Nieuwe sporen woningoverval: Seat Ibiza en pinbeelden

  • Nuland

In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 januari 2022 werd een echtpaar overvallen in hun huis aan de Sikkel in Nuland. Op de avond van die 18e maakte de politie in onze uitzending beelden openbaar van de verdachten. Nader onderzoek leert dat zij vermoedelijk in een Seat Ibiza reden.

Update

Meer dan tien mensen gaven informatie door, maar dat heeft nog niet geleid tot een doorbraak in het onderzoek. Weet u iets over de auto of herkent u iemand op de camerabeelden, meld het alstublieft alsnog.

‘Bankmedewerkers’

De slachtoffers werden gebeld door zogenaamde medewerkers van de Rabobank. Iemand zou hun rekening aan het plunderen zijn. Het echtpaar moest een programmaatje downloaden, waarna hun laptop door de nep-medewerker werd ‘overgenomen’. Vervolgens werd hun geld overgemaakt naar een ‘veilige’ rekening.

Ik heb mijn vader daar altijd voor gewaarschuwd: ‘Trap er niet in, pap’ – Nu trap ik er zelf gewoon in.”
slachtoffer woningoverval Nuland
222071_nuland_SG_seat.jpg
Soortgelijke auto: Seat Ibiza

‘Voor de verzekering’

Later die avond werd het echtpaar overgehaald om kostbare spullen klaar te leggen. Rond 19.30 uur kwamen twee mannen langs om foto’s te maken, zogenaamd voor de verzekering. Na het maken van die foto’s zijn ze weer vertrokken.

Geslagen met pistool

Het echtpaar kreeg later telefonisch te horen dat de foto’s mislukt zouden zijn en rond 00.20 uur kwamen opnieuw twee mannen langs, opnieuw “namens de verzekering”. Zij sloegen de bewoner met een pistool tegen zijn hoofd, waardoor hij een schedelfractuur opliep.
De slachtoffers werden ook bespoten met een bijtende vloeistof. De daders vertrokken uiteindelijk met geld en een aantal sieraden.

Kenmerken overvallers

Twee van de mannen hebben een getinte huidskleur. De man die er vermoedelijk beide keren bij was, heeft een donkergetinte huidskleur. Hij had tijdens de overval een baard, een bril en mogelijk dreadlocks.

Seat Ibiza

Zowel rond 19.30 uur als na middernacht is op camerabeelden uit de omgeving een Seat Ibiza te zien, vermoedelijk uit een bouwjaar rond 2004. Het lijkt erop dat dit de auto van de daders is.

Herkenning pinners gevraagd

De rekening waarnaar het echtpaar geld moest overmaken, blijkt al eerder te zijn gebruikt om mogelijk gestolen geld van op te nemen. De politie wil weten wie de mannen op de beelden zijn; er is gepind in Amersfoort, Amsterdam en Anna Paulowna. Mogelijk hebben deze verdachten een link met de woningoverval in Nuland.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de overvallers kunnen zijn?
  • Wie herkent één of meer van de mannen op de pinbeelden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Sikkel

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.