Man loopt schedelfractuur op bij gewelddadige overval

  • Nuland

Twee mannen hebben in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 januari een woning overvallen aan de Sikkel in Nuland. Om de woning binnen te komen, gebruikten ze enkele uren eerder een gehaaide oplichtingstruc. Er zijn duidelijke beelden van de daders.

De bewoner werd die maandag op een heel intimiderende manier telefonisch benaderd door een zogenaamde bankmedewerker. Volgens die persoon zou hij - om een nieuwe verzekering af te sluiten - waardevolle spullen moeten klaarleggen. Voor die verzekering zouden dan ook nog foto’s van de spullen gemaakt moeten worden.

Nachtelijk bezoek

De twee mannen die dat rond 19.30 uur kwamen doen, zijn die avond vastgelegd door een bewakingscamera. De bewoner denkt hiermee dat het is afgerond, maar om 00.20 uur dringen twee mannen de woning binnen. Eén van hen was vermoedelijk bij het foto’s maken, de ander is een dérde verdachte.

Veel geweld

Het tweetal overvalt de bewoners en gebruikt daarbij veel geweld. De bewoonster  krijgt door één van hen een wapen tegen haar hoofd gezet en er is gedreigd haar dood te schieten. Haar partner wordt zo hard geslagen met het wapen dat hij een schedelfractuur oploopt.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Neem contact op

Twee van de mannen hebben een getinte huidskleur. De man die er vermoedelijk beide keren bij was, heeft een donkergetinte huidskleur, een baard, bril en mogelijk dreads. Mogelijk heeft deze verdachte zelf letsel in het gezicht doordat één van de slachtoffers hem een klap heeft gegeven. Herkent u de mannen op de beelden? Neem alstublieft direct contact op.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Sikkel

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.