Beloning

Camerabeelden in onderzoek moord Kelvin Maynard

  • Amsterdam

In het onderzoek naar de moord op de 32-jarige Kelvin Maynard heeft de politie nieuwe informatie waarover u kunt meedenken. Daarnaast kunnen we u camerabeelden tonen van de vermoedelijke daders.

Update

Op 19 en 21 november 2019 zijn twee personen aangehouden als verdachten van betrokkenheid bij de dood van Kelvin Maynard. Eén van hen, een 28-jarige man uit Amsterdam, is inmiddels heengezonden. De andere, een Amsterdammer van 22 jaar oud, blijft vooralsnog in bewaring. Bij zoeking in zijn woning trof de politie een vuurwapen aan.

Eerder al werd een derde man heengezonden die op 14 november was aangehouden op verdenking van witwassen. Het onderzoek naar de moord op Kelvin Maynard gaat onverminderd door.

Verrast bij verkeerslicht

119666_fu_Maynard_PD1.jpg
Verkeerslichten Langbroekdreef

De 32-jarige Kelvin Maynard reed op woensdag 18 september 2019 rond 20.35 over de Langbroekdreef. Toen hij afremde voor een verkeerslicht, kwam een (motor)scooter langszij met twee personen erop.
Voordat het slachtoffer kon wegkomen, werd op hem geschoten en scheurden de daders ervandoor. Kelvin Maynard, vader van twee jonge kinderen, overleed korte tijd later. 

Metrostation Gein

Op bewakingsbeelden is te zien dat de (motor)scooter al enige tijd achter Maynard aan reed. Door onderzoek vermoedt de politie dat het duo Maynard al in de gaten hield toen hij op het Wethouder de Roosplein met een aantal mensen stond te praten.

Vanaf daar, vlak bij metrostation Gein, zijn ze hun doelwit waarschijnlijk gevolgd – via onder meer de Wageningendreef en de Valbrugdreef naar de Langbroekdreef.

Getuigenoproep

De politie komt nog steeds graag in contact met getuigen die weten met wie Maynard contact heeft gehad op woensdag 18 september. Hij had mogelijk tussen 13.00 en 14.30 uur een ontmoeting op de Groeneveen in de Bijlmer. Daar vlakbij, bij een flatgebouw aan de Bijlmerdreef, zou hij tussen 18.30 en 19.00 uur ook een ontmoeting hebben gehad.

  • Weet u waarom Maynard op die plekken was of met wie hij daar heeft gesproken, geef het alstublieft door aan de politie.

Twee mannen met VW Polo

Meer specifiek is de politie op zoek naar twee mannen met wie Maynard op het Wethouder de Roosplein heeft gesproken. Zij vertrokken daar samen met een derde man in een donkerblauwe Volkswagen Polo.

119666_fu_Maynard_bb3mannen.jpg
Volkswagen Polo, Wethouder de Roosplein

Een uitgebreid signalement van deze vermoedelijk Surinaamse mannen ziet u in het videofragment bovenaan deze pagina.

  • Weet u wie de twee mannen kunnen zijn, geef het door.Ook als u zelf tussen 19.10 en 20.35 uur in de buurt van het Wethouder de Roosplein was, wil de politie u graag spreken.

Ook wil de politie graag in contact komen met de inzittenden van een witte auto die die avond op het Wethouder de Roosplein was.
Op het moment dat om 19.12 uur Kelvin Maynard het Wethouder de Roosplein op reed, liepen twee personen richting een geparkeerde auto. Even later reed een witte auto, vermoedelijk een Volkswagen Polo, weg in de richting van de Wageningendreef. 

  • Weet u wie de twee personen kunnen zijn die rond 19.15 uur vanaf het Wethouder de Roosplein vertrokken in een witte auto? Meld het a.u.b.

Opvallende helm

Ondanks nuttige informatie van getuigen is nog niet duidelijk op wat voor scooter de vermoedelijke daders precies reden. Het kan een type zijn dat lijkt op bijvoorbeeld een Piaggio Beverly – een brommodel dus met twee wielen – maar het zou ook om een wat ‘stevigere’ motorscooter kunnen gaan met mogelijk twee voorwielen.

119666_fu_Maynard_helm.jpg
Mogelijk soortgelijke helm

Wel is naar voren gekomen dat de bestuurder van de (motor)scooter een donkerkleurige helm op had met opvallende, rode punten. Mogelijk was dat een ‘Boxer’, van het merk ROOF, of een type dat daar op lijkt.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de twee vermoedelijke daders en/of over de (motor)scooter waar ze op reden?
  • Wie weet waar Kelvin Maynard die woensdag 18 september precies is geweest tussen 13.00 en 19.15 uur en/of wie hij heeft ontmoet?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Langbroekdreef

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.