Beloning

Link vermoed tussen moord Kelvin Maynard en liquidatie op Curaçao

  • Amsterdam
119666_fu_Maynard_so_.jpg

Er zijn nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de dood van oud-profvoetballer Kelvin Maynard in 2019. De politie heeft informatie dat zijn dood te linken zou zijn aan een andere liquidatie, ook in 2019. Toen werd op Curaçao Genciël ‘Genna’ Feller doodgeschoten.

Met een nieuwe oproep hoopt het rechercheteam dat er onder andere zicht komt op wie de opdracht gaf of gaven voor de liquidatie(s) en waarom beide slachtoffers dood moesten. Voor de tip die leidt tot de oplossing heeft het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie een beloning van 20.000 euro uitgeloofd.

Update

De Dienst Speciale Interventies van de Landelijke Eenheid hield op dinsdagochtend 11 oktober 2022 een verdachte aan. Deze 53-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Kelvin Maynard en die van Genciël Feller.

De man wordt ook verdacht van grootschalige handel in cocaïne. De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid doet het onderzoek naar de aangehouden verdachte. Dit gebeurt onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

De politie hield de 53-jarige man aan in een woning in Almere en deed, onder leiding van de rechter-commissaris, zoekingen op in ieder geval zeven locaties. Zo zocht de politie naar onder meer gegevensdragers en administratie; in woningen, een hotelkamer en een bedrijf in Amsterdam, Almere, Rotterdam en Diemen.

dossier_k-maynard_nov19.jpg
Kelvin Maynard werd vermoord in september 2019

Bij verkeerslicht geliquideerd

Kelvin Maynard werd op 18 september 2019 doodgeschoten in Amsterdam. Toen hij in zijn auto wachtte voor een verkeerslicht op de Langbroekdreef stopte naast hem een motorscooter met twee mannen erop. De 32-jarige Maynard werd vanaf die scooter beschoten en overleed niet lang erna.
Er zijn bewakingsbeelden waarop de vermoedelijke daders te zien zijn. Die beelden en een interview met de vader van Kelvin zijn nog op onze site te zien:

Nog niet opgelost

In de periode na de aanslag op Maynard werden drie personen aangehouden. Die werden uiteindelijk vrijgelaten en zijn geen verdachten meer. Het onderzoek werd daarna afgesloten. Het is echter in 2022 heropend, nadat nieuwe informatie binnenkwam over een mogelijke link met een andere moord.

1808_gennafeller.jpg
Genciël Feller, ook wel ‘Genna’ genoemd

Link met dood ‘Genna’ Feller?

Op 2 september 2019 overleed op Curaçao de 23-jarige Genciël Feller, bijnaam Genna, nadat hij in zijn auto onder vuur was genomen. Hiervoor zijn inmiddels drie mannen veroordeeld. Deze vermoedelijke uitvoerders kregen van het Hof van Justitie op Curaçao gevangenisstraffen van 16, 20 en 20 jaar.
Er zijn nu aanwijzingen dat de liquidatie van Genciël Feller en die van Kelvin Maynard met elkaar in verband staan.

Opdrachtgever(s) en motief

Door middel van een nieuwe oproep hoopt de politie in contact te komen met mensen die iets willen verklaren over de mogelijke opdrachtgever(s) van deze liquidaties, de samenhang en waarom beide jonge mannen dood moesten.

119611_AmsterdamSO_Maynard2.jpg
Oud-profvoetballer Maynard werd slechts 32 jaar oud

Toelichting politie

Woordvoerder Thomas Aling van de Landelijke Eenheid: “In liquidatiezaken blijven zulke opdrachtgevers vaak zelf op de achtergrond en laten anderen het vuile werk opknappen. Dat zag je bijvoorbeeld bij de moord op Genciël Feller. De uitvoerders hebben op Curaçao hele forse straffen gekregen. Ook hun toekomst is weg.
“Er worden dus mensenlevens kapotgemaakt door personen die op afstand aan de touwtjes trekken. Die beslissen dat iemand dood moet en laten er iemand anders voor opdraaien. Zowel bij Genciël Feller als bij Kelvin Maynard zijn de opdrachtgever of -gevers er nog altijd mee weg gekomen.
“Om dit soort zaken op te lossen hebben we echt mensen nodig die willen verklaren. Dat kan ook vertrouwelijk. We zullen hier uiterst zorgvuldig mee om gaan en roepen iedereen die iets weet op om contact met ons op te nemen.”

Langbroekdreef

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER