Beloning

Kelvin Maynard (32) doodgeschoten op Langbroekdreef

  • Amsterdam

Oud-profvoetballer Kelvin Maynard zat op woensdag 18 september 2019 alleen in zijn auto, toen hij rond 20.30 uur op de Langbroekdreef onder vuur werd genomen. De daders reden vermoedelijk op een (motor)scooter.

119611_AmsterdamWV_kent.jpg
Soortgelijke Volkswagen Golf

De auto van het slachtoffer is een Volkswagen Golf in een opvallende tint grijs, het zogenoemde ‘Nardo gray’, en heeft het kenteken NV-747-S. 
Na de schoten kwam de Golf tot stilstand tegen de gevel van brandweerkazerne Anton, vermoedelijk doordat Maynard de macht over het stuur verloor. Korte tijd later overleed het slachtoffer.

Update

Op 19 en 21 november 2019 zijn twee personen aangehouden als verdachten van betrokkenheid bij de dood van Kelvin Maynard. Eén van hen, een 28-jarige man uit Amsterdam, is inmiddels heengezonden. De andere, een Amsterdammer van 22 jaar oud, blijft vooralsnog in bewaring. Bij zoeking in zijn woning trof de politie een vuurwapen aan.

Eerder al werd een derde man heengezonden die op 14 november was aangehouden op verdenking van witwassen. Het onderzoek naar de moord op Kelvin Maynard gaat onverminderd door.

Twee daders op (motor)scooter

Verschillende getuigen hebben gezien hoe twee gehelmde personen ervandoor gingen, op een scooter. Het ging mogelijk om een tweewielig type als een Piaggio Beverly, maar het kan ook een motorscooter zijn geweest met drie wielen. De bestuurder had een donkerkleurige helm op en de passagier – de vermoedelijke schutter – een lichtkleurige.

119611_Amstrdm_KM_plekremmenB.jpg
Locatie van de bijna-aanrijding

Bijna-aanrijding met taxi

Zij zijn vanaf de Langbroekdreef waarschijnlijk in de richting van de Gooiseweg gevlucht. Bij het viaduct van de Gaasperdammerweg zou een auto hard hebben moeten remmen om een aanrijding te voorkomen. Die auto had blauwe kentekenplaten en is vermoedelijk een taxi. 

dossier_k-maynard_nov19.jpg
Kelvin Maynard

Oproep aan getuigen

Kelvin Maynard droeg die avond een donkere spijkerboek en een zwart t-shirt met daarover een donker bomberjack. Hij had sneakers aan van het merk Louboutin, in spijkerstofkleur met witte veters en rode zolen.

Rond 19.00 uur op die 18e september is Maynard gezien op het plein bij metrostation Gein. Hij sprak daar met drie vermoedelijk Surinaamse mannen van tussen 20 en 25 jaar oud.

Twee andere mannen die daar waren, zijn naar verluidt een Marokkaanse en een Hindoestaanse man die er van auto hebben gewisseld. Zij zouden vanuit een zwarte VW Golf GTI in een witte Suzuki Swift zijn gestapt.

  • Alle vijf deze getuigen wil de politie nog heel graag spreken. Was u een van de mannen of heeft u een idee wie zij zijn, laat het de politie weten.

Gevolgd door daders

Het slachtoffer had met iemand afgesproken om samen voetbal te kijken. Voor hij naar die afspraak zou gaan, was Maynard om circa 20.15 uur bij de kraam Ali Snack aan het Wethouder de Roosplein.

Vanaf daar, blijkt uit onderzoek, zijn de twee mannen op de scooter of motorscooter hem gevolgd: via de Meerkerkdreef naar de Langbroekdreef, waar zij Maynard onder vuur namen.

  • Heeft u iets van die achtervolging gezien – twee personen op een scooter die dicht achterop een grijze Golf reden – geef het alstublieft door aan de politie.
119611_Amsterdamregio2.jpg
Langbroekdreef, Amsterdam

Uw camerabeelden

Beschikt u over een bewakingscamera in de omgeving van de Langbroekdreef? De politie wil graag uw opnamen bekijken van die woensdag 18 september rond 20.30. Neem contact op of upload uw beelden direct via het online tipformulier.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het politie-onderzoek

Bent u een van de genoemde getuigen, heeft u informatie over de daders of beschikt u over camerabeelden? Neem alstublieft contact op.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Langbroekdreef

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.