Dief pikt signaal autosleutel op en steelt BMW

  • Horst

In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 februari 2022 ging een nog onbekende man ervandoor met de BMW 420i Grand Coupé van een inwoner van Horst aan de Maas. De dief maakte daarbij misbruik van het feit dat de autosleutel van het slachtoffer een signaal uitzond.

Door een soort kabel als antenne te gebruiken, lukte het de dief om dat ‘keyless entry’-signaal op te pikken. Met de apparatuur die hij bij zich had, kon hij vervolgens de auto ontgrendelen en zelfs starten.

Update

Negen mensen gave informatie door, maar de gouden tip zat daar nog niet bij. Wel lijkt nog waarschijnlijker dat de autodief ook elders in het land actief is geweest, dus wees op uw hoede

Preventie

Diefstallen zoals die in Horst worden gepleegd terwijl de autosleutels ín de woning van de gedupeerden liggen. Zulke ‘keyless entry’-sleutels zenden continu een signaal uit dat kan worden onderschept.
De politie raadt aan om uw sleutel ten minste zes meter bij de gevel vandaan te bewaren. Wat bovendien goed werkt tegen het kunnen oppikken van het signaal is om de sleutel in een afgesloten, metalen blik te bewaren.

Verdachte gefilmd

Een schrale troost voor het slachtoffer in Horst aan de Maas is dat de verdachte door een camera is vastgelegd. Heeft u een idee wie deze persoon kan zijn, meld het alstublieft zo snel mogelijk. De kans is groot dat hij vaker toeslaat, ook elders in het land.
Ook hoort de politie het graag van u als u informatie heeft over de meegenomen auto: een bordeauxrode BMW 420i Grand Coupé.

222134_horst_BMW.jpg
Meld het a.u.b. als u weet waar deze BMW is
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Meer informatie over de preventie van dit soort autodiefstallen vindt u op de site van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

  • Wie weet of vermoedt iets over de persoon op de beelden?
  • Waar zou de bordeauxrode BMW 420i kunnen zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Hertog Willemlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.