Dieven maken in schoolgebouw tientallen laptops buit

  • Zwolle

In de eerste helft van 2024 zijn op verschillende plekken in Nederland laptopcomputers gestolen uit HBO-instellingen en universiteiten. De politie geeft beelden vrij van drie dieven die in Zwolle toesloegen bij een hogeschool. Mogelijk geeft hun herkenning een aanzet tot het oplossen van meerdere diefstallen.

Bij hun bezoek aan de Zwolse campus, op 26 maart 2024, wist het drietal tientallen laptops buit te maken; een schade van in totaal zo’n 50.000 euro. Op beelden is te zien dat de mannen met zware tassen naar een donkere auto liepen. Dat betreft waarschijnlijk een Opel Zafira met witte kentekenplaten.

Mogelijk landelijke bende

Gezien de frequentie van de diefstallen en de manier waarop ze worden gepleegd, houdt de politie er rekening mee dat er een bende achter kan zitten die landelijk opereert. Medewerkers in het hoger onderwijs wordt op het hart gedrukt om op hun hoede te zijn.

Heeft u een idee wie bij zo’n bende kunnen horen? Zijn in uw omgeving mogelijk gestolen laptops te koop aangeboden? Neem dan alstublieft contact op met de recherche.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie weet meer over de verdachten op de beelden?
  • Wie heeft mogelijk informatie over soortgelijke diefstallen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Campus in Zwolle

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.