Dringende vragen rond dood Esmee Kortekaas (14)

  • Leiden

Het levenloze lichaam van de 14-jarige Esmee Kortekaas werd op Oudjaarsdag aangetroffen in een speelparkje in Leiden. Een 32-jarige man, een bekende van Esmee, zit vast op verdenking van moord of doodslag en ontucht. De politie hoopt met uw hulp duidelijkheid te krijgen over wat zich heeft afgespeeld.

Het jonge meisje uit Hazerswoude-Rijndijk was enige tijd vermist. Haar lichaam werd die vrijdagochtend 31 december 2021 door voorbijgangers rond 09.20 uur ontdekt in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden.

Update

Mede dankzij de vele binnengekomen tips, heeft de politie de fiets van Esmee teruggevonden. De fiets werd op straat in het Van Riebeeckhof in Leiden ontdekt. Heeft u gezien wie de fiets daar heeft neergezet, hoe lang de fiets daar stond of wie er mogelijk op heeft gereden? Geef het alstublieft door. Ook als u iets anders is opgevallen, hoort de politie dat graag. 

222020_leiden_sig_.jpg
Signalement

Laatst gezien in Leiden

Het lijkt erop dat Esmee voor het laatst is gezien op donderdagmiddag 30 december rond 16.00 uur bij het Vijf Meiplein in Leiden.

Ze droeg die donderdagmiddag:

  • donkere jas tot op de heupen
  • zwarte trainingsbroek
  • witte schoenen.

Bewakingsbeelden op route

Woont u in de omgeving van het parkje aan de Melchior Treublaan of van het Vijf Meiplein en beschikt u over bewakingsbeelden? Zorg dat u die beelden opslaat en sein de politie in, ook als u denkt dat u niets bijzonders heeft gefilmd.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Dringende oproep aan publiek

De politie wil zo precies mogelijk in kaart brengen wat er is gebeurd in de uren voordat het slachtoffer werd gevonden. Ieder detail is van groot belang. Neem sowieso contact op als u iets is opgevallen dat mogelijk met de dood van Esmee te maken kan hebben. Ook als u het 14-jarige meisje voor haar dood nog heeft gesproken, hoort de politie dat graag. Heeft u Esmee ergens gezien of weet u waar haar fiets mogelijk is gebleven? Neem ook dan contact op.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Melchior Treublaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.