Beloning

Dubbele liquidatie in de Edisonstraat

  • Zoetermeer
  • Update 

Op 25 april 2017 worden René van Doorn (49) en zijn zoon Reneetje (23) doodgeschoten op een parkeerplaats aan de Edisonstraat in Zoetermeer.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

118242_zoetrmr_fu_pd1.jpg
Zoeterhage

Het gezin Van Doorn woont al jaren in een klein woonwagenkamp aan de Rokkeveenseweg. Vader en zoon gaan iedere dinsdagochtend samen naar de sportschool aan de Edisonstraat op het bedrijventerrein Zoeterhage. Die dinsdag rijden ze met hun Mercedes C180  rond 11.00 uur de parkeerplaats op.

zoetermeer____renee_dadschiet2_s.jpg
Donkere BMW

Maar ze worden opgewacht; al zo’n 25 minuten staat er een donkerkleurige BMW verderop geparkeerd. De schutter stapt direct uit de auto. Hij heeft een automatisch wapen bij zich, maar dat lijkt niet te werken. Zonder dat de Van Doorns iets door hebben, pakt hij een ander wapen en schiet. Als eerste wordt de vader geraakt en de zoon volgt direct. Ondertussen heeft een handlanger de BMW klaargezet; de daders vluchten daarmee direct weg. Hulpdiensten kunnen niets meer voor René en Renéetje doen; vader en zoon overlijden ter plekke.

  • Wie heeft een vermoeden wie de schutter en de bestuurder van de donkerkleurige BMW zijn?
118242_zoetrmr_fu_regio7.jpg
Vluchtauto's

Vanaf de Edisonstraat rijdt de donkere BMW door naar de Curaçao, een straat verderop in Zoetermeer. Het tweetal laat de BMW achter in een parkeervak en steekt de auto in brand. Vrijwel direct rennen ze naar de andere kant van het huizenblok.

118242_zoetrmr_fu_reco2.jpg

Aan de Borneo hebben ze een andere vluchtauto geparkeerd: een Volkswagen Golf. Even later blijkt dat de auto niet wil starten in verband met een lege accu. Ook blijkt dat de auto in de nacht van 23 op 24 april is gestolen vanaf het Voordek in Amsterdam-Noord.

Carjacking

Vanwege de weigerende Volkswagen Golf rennen de twee mannen terug naar de andere straat. Met een automatisch wapen bedreigen ze een man en een vrouw in een Opel Corsa. Vervolgens gaan ze er met de autosleutels en auto vandoor.

118242_zoetrmr_fu_opel4.jpg

Die Opel Corsa hebben de daders in de loop van de ochtend achtergelaten op een parkeerplaats aan de Statenweg in Rotterdam-Noord. De politie weet niet hoe ze verder zijn gevlucht. In ieder geval heeft die Opel Corsa daar een paar uur onbeheerd gestaan; tot het einde van de middag. Daarna werd ook die auto in brand gestoken.

Gezocht: tipgever brandstichting Corsa

Rond 15.45 uur krijgt de politie een tip binnen over de man die de Opel Corsa in brand heeft gestoken. Hiervoor is een man aangehouden geweest, maar die is inmiddels weer op vrije voeten. Hij wordt niet verdacht van betrokkenheid bij de moorden.Een fietser zag de brandstichting gebeuren. Hij vroeg vervolgens aan een groepje voetballende jongens om de politie in te lichten. De politie komt nog heel graag met die man in contact.

  • Wie is de fietser die de tip over de in brand gestoken Opel Corsa doorgaf aan de voetballende jongens?
118242_zoetrmr_fu_dadloopje1_s.jpg
Beelden schutter

De schutter is duidelijk vastgelegd op bewakingsbeelden. Opvallend is zijn rechterbeen, dat een aparte, zwiepende beweging maakt. Hierdoor lijkt het alsof hij toentertijd niet goed op zijn linkerbeen kon staan.

118242_zoetrmr_fu_vw_skoda.jpg
Gezocht: bestuurder Skoda Fabia

De Volkswagen Golf is op 25 april rond 07.30 uur gezien op bewakingsbeelden bij de McDonald's en waarschijnlijk is de auto vanaf daar doorgereden naar de Borneo. Naast de Gold rijdt nog een andere auto: mogelijk een Skoda Fabia. De Skoda rijdt op deze beelden naast de Golf in de richting van de verkeerslichten verderop. De politie wil graag met die bestuurder van de Skoda in contact komen.

  • Wie is de bestuurder van de Skoda Fabia die naast de Golf reed en heeft op dinsdagochtend 25 april de Volkswagen Golf met valse, Belgische kentekenplaten zien rijden?
118242_zoetrmr_fu_reco4.jpg
Daders mogelijk ingehuurd

Wat het motief is geweest voor de dubbele liquidatie, is onduidelijk. De politie houdt er rekening mee dat iemand die een conflict had met één of beide slachtoffers, de moorden heeft laten uitvoeren. Mogelijk waren de daders dus ingehuurd.

Er zijn de afgelopen maanden enkele verdachten aangehouden, maar dat waren mensen die vooral betrokken leken bij het leveren van de vluchtauto’s. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten. Juist de schutter en de bestuurder van de BMW en/of de eventuele opdrachtgever(s) zijn nog niet gevonden.

Hoge beloning

De Hoofdoffcier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 30.000 euro voor de tip die deze zaak oplost.

  • Wie heeft informatie over het motief voor de liquidatie van René en Reneetje van Doorn?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Edisonstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER