Duizenden euro’s schade na inbraak juwelierszaak

  • Arnhem

Midden in de nacht van 12 op 13 januari 2020 proberen twee mannen het rolluik open te krijgen van een juwelierszaak aan de Koningstraat in Arnhem. Wanneer dat niet lukt, lijken ze af te druipen. Maar anderhalf uur later zijn ze terug en weten ze met grof geweld tóch binnen te komen.

Update

U gaf met name veel tips door over de woorden ‘Marta, Marta’, bedankt! Ook zijn er mogelijke namen van de daders genoemd. Het team is ermee aan de slag. 

Het is inmiddels rond 04.45 uur op maandagochtend 13 januari als de daders voor de tweede keer op beeld verschijnen. Waar ze eerder niet in slaagden, het openen van het rolluik, lukt nu wel.
Deze keer is er een derde man bij betrokken. Hij komt aanrijden op een lichtkleurige retro-scooter en heeft een grote moker bij zich. Daarmee begint een andere dader direct op de deur in te beuken.

Mokers en tassen

Wanneer het gat in de glazen deur groot genoeg is om naar binnen te gaan, blijkt dat de scooterrijder meer spullen bij zich had: twee kleinere mokers en een paar tassen.
Terwijl twee mannen binnen een aantal vitrines kapotslaan en leeghalen, blijft de derde dader op de uitkijk staan. Op een gegeven moment lijkt hij onraad te ruiken, want vrij plotseling gebaart hij naar de andere twee dat ze snel moeten vertrekken. Dat doen ze met z’n drieën op de scooter.

Aanknopingspunten

202162_arnhem_2luikmokerscoot.jpg
Gamma-moker en retro-scooter

In hun haast hebben de inbrekers een moker achtergelaten van het huismerk van Gamma. Die wordt momenteel op sporen onderzocht, maar misschien gaat bij iemand al een lichtje branden. Weet u van wie de moker kan zijn, geef het door.
De vlucht ging richting Land van de Markt. Een getuige heeft gehoord dat er iets werd geroepen dat als “Marta, Marta” klonk. Mogelijk ligt daarin een aanwijzing; meld het alstublieft als het u iets zegt.

Help de politie

Kijkt u alstublieft goed naar de beelden en laat het de politie weten als u één of meer van de inbrekers herkent. Ook uw informatie over de retro-scooter is nog zeer welkom. Weet u waar die nu kan zijn en/of wie er half januari op reed, laat het weten.

Koningstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER