Duo plundert rekening na babbeltruc

  • Maarssen
  • Update 

Nietsvermoedend doet een 78-jarige man op zaterdagmiddag 3 februari 2018 zijn boodschappen bij de Lidl aan het Reigerskamp. Hij wordt op een gehaaide manier door twee mensen in de gaten gehouden.

Enkele uren laten ontdekt het slachtoffer dat zijn rekening is geplunderd. De daders staan op beeld.

118421_maarssen_dad1c.jpg
Afkijken pincode

Terwijl hij zijn boodschappen rond 14.15 uur afrekent, leidt een vrouw de caissière af. Haar compagnon kan hierdoor meekijken met de pinactie van het slachtoffer.

Babbeltruc

Ze achtervolgen de man tot aan zijn huis in Maarssen. Hier vragen ze hem brutaal om de weg naar een bushalte. Wanneer hij het stel helpt, weten ze zijn portemonnee uit zijn jas te rollen.

118421_maarssen_daders2.jpg
Bisonspoor

Daarna pinnen ze meerdere keren met de gestolen bankpas. Er zijn beelden van de vrouw wanneer zij geld opneemt, bij de Albert Heijn en bij een geldautomaat van ABN-AMRO bij winkelcentrum Bisonspoor.

118421_maarssen_dad1a.jpg
Daders

De politie is op zoek naar een blanke man en vrouw, beiden hebben een slank postuur. De man heeft zwart haar, droeg een donkergrijze jas en donkere schoenen.

118421_maarssen_muts-v.jpg

De vrouw droeg een rode jas met bontkraag en een zwart-witte wollen muts met flappen over de oren. Rondom op de muts staat ‘Amsterdam’. op. Aan de flappen zitten touwtjes met een bolletje en ook bovenop de muts zit een bolletje.

118421_maarssen_dad2c.jpg

Verder droeg de vrouw een zwarte broek of legging en zwarte laarsjes met een bontrand. Ze had een rode schoudertas bij zich met een draagband van metalen schakels.

  • Wie herkent de man en/of de vrouw op de bewakingsbeelden?

  • Wie heeft het duo ergens anders in het land gezien?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Reigerskamp

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.