Enorme schade door plofkraak Cornelis Schuytstraat

  • Amsterdam
  • Update 

Donderdagnacht 28 februari heeft een plofkraak voor enorme schade gezorgd aan woningen en andere panden aan de Cornelis Schuystraat. De daders zijn spoorloos.

Iets voor 03.00 uur kreeg de politie meerdere meldingen over een explosie. Naast een zwaar beschadigde geldautomaat, zijn er ook meerdere ruiten in de omgeving gesneuveld. De daders hebben niets buitgemaakt.

119129_amstrdmplof_regio7.jpg

De daders zijn vermoedelijk twee personen met bivakmutsen en een lampje op hun hoofd. Ze zijn mogelijk gevlucht op een scooter over de Valeriusstraat richting de Amstelveenseweg.

Amsterdam geteisterd door plofkraken

De afgelopen maanden zijn er meerdere plofkraken gepleegd in Amsterdam. Het zijn levensgevaarlijke situaties, doordat de kraken geregeld worden gepleegd in woonwijken.

119129_amstrdmplof_regio8.jpg
Getuigenoproep

De recherche spreekt graag met getuigen. Heeft u iets gezien van deze plofkraak? Of heeft u informatie over de daders? Geef het door aan de politie.

119129_amstrdmplof_regio1.jpg

Ook als u over bewakingscamera’s beschikt waar de daders mogelijk opstaan, hoort de politie dat graag. Uw beelden uploaden kan via de website van de politie.

  • Wie heeft er meer informatie rondom de plofkraak aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam?

  • Wie weet wie de daders zijn?

  • Wie heeft camerabeelden waar de daders op staan?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

MEER OVER