Ernstig zedenmisdrijf studente (20) bij fietstunnel onder de A30

  • Ede
  • Update 
tcm17311770_large.jpg

Het meisje heeft geen schijn van kans tegen de man op de fiets die haar dwingt te stoppen.

Update

9 tips, onder andere over de rugtas van de dader en daarnaast heeft zich mogelijk een ander slachtoffer gemeld. Dat wordt uitgezocht. De getuige op de racefiets heeft zich inmiddels gemeld.

Op dinsdagavond 19 november 2013 rond 22.15 uur springt een studente (20) vanaf station Ede-Wageningen bij haar vriendin achter op de fiets om naar huis te gaan. Bij de Christelijke Hogeschool van Ede pakt ze haar eigen fiets. Op de kruising bij het ziekenhuis De Gelderse Vallei nemen de twee afscheid en fietst het latere slachtoffer verder. Voor de fietstunnel onder de A30 haalt een onbekende man haar in. Net na de tunnel dwingt hij haar tot stoppen en om haar vervolgens ernstig seksueel te misbruiken.

tcm17311771_large.jpg
Plaats delict

Hij heeft het meisje tot stoppen gedwongen net buiten het fiets- en bustunneltje onder de A30 in Ede-West. Dat is vlakbij knooppunt Maanderbroek waar de snelweg A30 uitkomt op de A12.

tcm17311766_large.jpg
Dader

Hij heeft een capuchon ver over zijn gezicht getrokken. Het meisje heeft zijn huidskleur niet goed kunnen zien maar die was vermoedelijk licht getint. Hij sprak goed Nederlands maar deed dat wel met een buitenlands accent. Hij is ongeveer 1.65m a 1.70m lang, droeg een zwarte jas met capuchon, een donkere broek en donkere schoenen en hij reed op een normale herenfiets.

tcm17311767_large.jpg
Ede

Hij kwam vanuit de richting Ede en hij reed na het misdrijf ook weer richting Ede terug. Dat suggereert dat hij daar vandaan komt. De politie wil graag weten of mensen uit Ede of directe omgeving een vermoeden hebben wie deze man is.

tcm17311769_large.jpg
Meer slachtoffers

Misschien heeft hij daar wel vaker geprobeerd om meisjes of vrouwen te benaderen. Ook al is er toen misschien niks gebeurd, de politie wil graag in contact komen met meisjes of vrouwen die daar iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Zij hebben misschien meer informatie over de man.

tcm17311772_large.jpg
Volgen

De politie hoopt dat de dader ergens op de route is gezien op dinsdagavond 19 november, want ze gaat er vanuit dat de dader haar vanaf een bepaald punt op deze route is gevolgd. Juist daarom is het belangrijk dat de politie in contact komt met getuigen die die avond tussen 21.45 uur en 22.30 uur in Ede iets gezien hebben wat met deze zaak te maken kan hebben.

  • Wie is er op dinsdagavond 19 november 2013 rond 22.15 uur getuige geweest van het ernstige seksueel misbruik van een studente (20) bij de fietstunnel onder de A30 in Ede?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het signalement en mogelijk in combinatie met de plaats Ede de dader?

  • Wie heeft er op dezelfde plek iets vergelijkbaars meegemaakt?

  • Wie heeft er op dinsdagavond 19 november de dader mogelijk ergens op de route gezien?

  • Wie heeft er op dinsdagavond 19 november tussen 21.45 uur en 22.30 uur in Ede iets gezien wat met deze zaak te maken kan hebben?

fietstunnel onder de A30

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER