Fatale brand in de Gounodstraat

  • Amersfoort
  • Update 

Iemand heeft de brand waarbij 11-jarig meisje omkomt aangestoken

Update

Door gesprekken met getuigen is de politie een verdachte op het spoor gekomen. Dat is een vrouw van 27 uit Amersfoort, die in maart is aangehouden. Meer details, bijvoorbeeld over waarom ze brand zou hebben gesticht, worden op dit moment nog niet naar buiten gebracht.

Onlangs is er opnieuw onderzoek gedaan in het huis aan de Gounodstraat in Amersfoort waar in de nacht van 13 op 14 januari een brand woedde.  Die brand kostte de 11-jarige Lindsey Ngo uiteindelijk het leven.

ngo_regio2.jpg
Gounodstraat

In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 januari slapen Lindsey Ngo en haar zus van 25 jaar in hun ouderlijk huis aan de Gounodstraat in de Amersfoortse wijk Randenbroek, wanneer er rond 03.30 uur brand wordt ontdekt.

ngo_regio5.jpg
Brand

Hulpdiensten rukken zo snel mogelijk uit. De zus heeft last van ademhalingsproblemen, maar Lindsey  - die pas na het blussen uit het huis kan worden gehaald - is er slechter aan toe. De traumahelikopter komt erbij, en het meisje wordt later overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk.

ngo_sob.jpg
Lindsey Ngo

Daar bezwijkt ze een dag later. Lindsey Ngo, leerlinge van groep 8 van de basisschool, wordt niet ouder dan 11 jaar. Klasgenootjes en bekenden laten de dagen erna gedenktekentjes achter en de politie begint met een sporenonderzoek. Al snel wordt duidelijk dat de brand is aangestoken. Forensisch experts trokken opnieuw het huis in, om zo veel mogelijk details vast te leggen.

Getuigenoproep

De politie heeft de afgelopen dagen buurtonderzoek en getuigen-oproepen gedaan. Door verschillende getuigen is verteld dat er voorafgaand aan de brand een auto en mogelijk ook een busje in de buurt zijn gezien.

ngo_sv_weberstr.jpg
Auto

De auto is in de Gounodstraat en de Weberstraat gezien, tussen 3 en 4 in de vroege ochtend van zaterdag 14 januari.

hjfghjmv6757_kaart.jpg.jpg
Busje

Het busje is rond diezelfde tijd gezien op de Haydnstraat, kwam uit de richting van de Weberstraat en ging richting de Wagnerstraat.

  • Wie heeft die auto of dat busje ook gezien daar in de buurt toen, of weet wie er in reden?

Taxi-bedrijven

De politie vraagt ook taxi-bedrijven of zij mogelijk in de buurt zijn geweest deze nacht.

ngo_regio8.jpg
Beeldmateriaal

Er is al een oproep gedaan aan mensen met bewakingscamera’s daar in de buurt om beelden te delen, ook aan mensen die op de brand waren afgekomen. Mochten mensen zich nu realiseren dat ze iets hebben gefilmd dat met de brand te maken kan hebben dan wil de politie nog graag naar dat materiaal kijken. Uploaden kan makkelijk via deze link.

  • Wie heeft er een bewakingscamera die gericht staat op de straat in de omgeving van de Gounodstraat? Upload uw beelden, ze kunnen van belang zijn.
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie