Gehaaide dief pint duizenden euro’s

  • Ede
  • Update 

Ondanks zijn anti-skimmingtasje werd een 57-jarige inwoner van Ede het slachtoffer van een pinpasfraudeur. Op dinsdag 27 maart 2018 gaat een man er vandoor met zijn bankpas en plundert vervolgens de rekening.

Update

U gaf gelukkig bruikbare informatie over deze man, maar helaas is hij nog niet aangehouden. Blijf opletten!

118485 Ede Dadd

Wanneer het slachtoffer heeft betaald bij een Kruidvat-filiaal aan het Spindopplein, loopt zijn belager achter hem aan. Het is onduidelijk wanneer de pinpas is gerold; de man droeg die namelijk in een anti-skimmingstasje om zijn nek.

Fraude met internetbankieren

118485 Ede Dade

De dader pint diezelfde dag nog voor duizenden euro’s met de gestolen pas. Later blijkt dat er ook met de instellingen van de betaalrekening is gerommeld. Zo was de daglimiet verhoogd en ook was een huurbetaling teruggeboekt om de rekening te spekken.

Enorme buit

De dader pint eerst met de gestolen pas in Ede, maar daar blijft het niet bij: ook in Den Haag en in Rotterdam slaat hij toe.

118485 Ede Dadb

In Den Haag stapte de man uit een Mercedes, waarbij zijn gezette lichaamsbouw duidelijk te zien is. Ook in Rotterdam komt de man duidelijk in beeld. Zijn vrij lichte ogen vallen direct op. Wie herkent hem?

  • Wie herkent de man op de bewakingsbeelden, mogelijk in combinatie met een donkerkleurige Mercedes?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de Politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Spindopplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.