Gemaskerde mannen overvallen Domino’s Pizza

  • Oss
  • Update 

Vrijdagavond 15 maart overvallen drie gemaskerde mannen een filiaal van Domino’s Pizza aan de Schaepmanlaan in Oss. Tijdens de overval worden drie jonge medewerkers bedreigd met messen.

Update

Eén verdachte, een 18-jarige jongen uit Oss, zit vast. Naar de andere twee is de politie nog op zoek. De 4 tips die u doorgaf hebben nog niet tot hun aanhouding geleid.

118268_oss_pd.jpg
Winkelcentrum De Heihoek

Het filiaal van Domino’s Pizza is gevestigd in het kleine winkelcentrum de Heihoek. Die avond komen er rond 23.15 uur drie gemaskerde overvallers binnenlopen; de horecagelegenheid is net een kwartier gesloten.

118268_oss_dad2.jpg
Jonge medewerkers

Op het moment van de overval zijn er drie jonge medewerkers, van 17, 19 en 21 in het filiaal aanwezig. En dan gaat het vlot: “Kluis, waar is de kluis?” Een van de mannen geeft een medewerker een duw. Zijn handlanger eist vervolgens dat de kassa open gaat.

Gewelddadige overval

Twee van de drie daders zijn gewapend met messen. Zodra een vrouwelijke medewerkster 112 wil bellen, wordt er een mes op haar keel gezet. Ondertussen wordt ook de derde medewerker bedreigd met een mes.

Een groot gedeelte van de inhoud van de kassalade is eerder die dag al afgestort. Doordat twee overvallers tegelijk in de lade grissen, vallen er enkele biljetten op de grond. Wanneer een medewerker dit probeert te verstoppen, krijgt hij van een van de mannen een vuistslag tegen het hoofd.

118268_oss_nw_burgernet.jpg
Eerste verdachte aangehouden

Vrijwel direct na de overval is er een Burgernet-bericht verstuurd. Dankzij een wakkere buurtbewoner is diezelfde nacht nog een 18-jarige jongen uit Oss aangehouden. De politie gaat ervan uit dat dit de dader is die een medewerker tegen het hoofd sloeg. Op het moment van de overval droeg hij een masker en een blauwe capuchontrui.

118268_oss_dad2b.jpg
Daders met messen

De politie is nog steeds op zoek naar de andere twee gewapende overvallers. Mogelijk zijn zij ongeveer even oud als de aangehouden verdachte en komen zij ook uit Oss. Beide jongens waren volledig in het zwart gekleed. Een van hen draagt een dons jack en sneakers met witte zolen.

118268_oss_dad3b.jpg

Zijn compagnon draagt een zwarte capuchontrui en lijkt opvallend klein en tenger.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Schaepmanlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.